Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Klik dan hier
 

KBO Actueel januari 2016, week 3

Dit is de tweewekelijkse nieuwsbrief van KBO-Brabant, belangenvereniging van 130.000 senioren in Brabant.

 
 

Ledenmagazine Ons bestaat vijf jaar!

Het januarinummer van Ons is een extra feestelijke editie met mooie puzzelprijzen, een kijkje achter de schermen bij de redactie en interviews met Ons-lezers. Er is ook ruime aandacht voor het afscheid van voormalig Algemeen Bestuurslid Frans van Beerendonk en een interview met hoogleraar Margot Trappenburg over de haalbaarheid van de participatiemaatschappij. Natuurlijk ontbreken ook de maandelijkse ontspanningstips en andere vaste rubrieken niet. 
Wist u dat Ons ook digitaal te lezen is? Voor het laatste nummer klikt u hier.

 
 

Uitnodiging Symposium God: wie, wat, waar?!'

KBO-Brabant nodigt leden en ook niet-leden van harte uit voor het symposium ‘God: wie, wat, waar?!’ op woensdag 9 maart 2016 in Cultureel Centrum De Schakel in Gilze. Herman van Praag en Ton de Kok zijn beiden sprekers en denkers met een boeiende levensgeschiedenis. Beiden hebben bovendien meerdere boeken op hun naam staan. Zij zijn in staat om op verrassend toegankelijke manier dit thema onder de loep nemen. KBO-Brabant voorzitter Frans Slangen zet, mede vanuit zijn deskundigheid als theoloog, het kader voor dit symposium. Voor het volledige programma, klik hier. Aanmelden kan via deze link.

 
 

Geslaagde Kerstconcerten Hoeven en 's-Hertogenbosch

Blije gezichten en daverend applaus; de twee kerstconcerten die de werkgroep Identiteit & Zingeving van KBO-Brabant in 2015 organiseerde waren een groot succes. De deelnemers genoten met volle teugen van de werkelijk prachtige optredens van het Oudenbosch’ mannenkoor en harmonie Harvano in Hoeven en het Gemengd Koor in 's-Hertogenbosch. De muzikanten wisten sommige bezoekers zelfs tot tranen toe te raken. 'Een bijzonder mooie en prettige opmaat naar de Kerst’ zoals gastheer Jos Vermunt van de werkgroep Identiteit & Zingeving het verwoordde.
kijk hier verder voor de foto-impressies

 
 

Afscheid van medewerker Peer Vermulst

Onze gewaardeerde collega Peer Vermulst is per 1 januari 2016 niet meer werkzaam voor KBO-Brabant. Hij schreef aan Algemeen Bestuur, Lokale Afdelingen, gewaardeerde vrijwilligers en leden en collega's een afscheidsbrief met als titel: Afzwaaien.
lees verder

 
 

Inspiratiedag van de werkgroep Identiteit & Zingeving

Tijdens de druk bezochte en succesvolle studiedag ‘Zingeving’ die de werkgroep Identiteit & Zingeving in 2015 organiseerde, is door bezoekers meermaals aangegeven dat lokale Afdelingen van KBO-Brabant meer zouden moeten doen met het onderwerp identiteit en zingeving. De werkgroep wil hierin uiteraard graag ondersteunen en denkt aan een ‘Inspiratiedag zingeving’, een dag waarop Afdelingen elkáár kunnen inspireren met hun aanbod op het onderwerp ‘Zingeving’ en waar de werkgroep ook enkele inspirerende mogelijkheden voor het voetlicht wil brengen die nu nog niet toegepast worden binnen KBO-Brabant.
lees verder

 
  Monitor, programma van KRO-NCRV, doet onderzoek naar zorg in de gemeente

Arbeid en zorg in de participatiesamenleving

  De werkelijke waarde van een gerfd huis kan lager liggen dan de WOZ-waarde

  Korting op partnertoeslag na ontvangst afkoopsom klein pensioen wordt met terugwerkende kracht teruggedraaid

Ombudsman Reinier van Zutphen is onderzoek gestart naar digitalisering Belastingdienst

Belasting op energie hoger in 2016

Sinds 1 januari doorwerken na AOW-leeftijd eenvoudiger