Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Klik dan hier
 

KBO Actueel juli 2016, week 29

Dit is de tweewekelijkse nieuwsbrief van KBO-Brabant, belangenvereniging van 130.000 senioren in Brabant.

 
 

Persbericht KBO-Brabant 12 juli: Campagnes Tweede Kamerverkiezingen 2017 gestart

“Resultaten uit het verleden zeggen meer dan beloftes voor de toekomst!”

Politieke partijen maken zich op voor de landelijke verkiezingen die uiterlijk 15 maart 2017 zullen worden gehouden; hun programma’s voor onze toekomst liggen klaar. KBO-Brabant – vereniging van 130.000 senioren – kijkt terug en concludeert dat ouderen er zelden zo bekaaid vanaf zijn gekomen als onder het huidige VVD-PvdA-kabinet, dat structureel gesteund wordt door D66, ChristenUnie en SGP. Nederland verdient een ander beleid en de seniorenvereniging roept kiezers nu al op om dat straks duidelijk te maken: via de stembus.
Lees verder

 
 

Erfgoed Brabant cursusoverzicht najaar 2016

In het najaar gaat weer een nieuwe reeks studiedagen, cursussen,  netwerkbijeenkomsten, inspiratiereeksen en symposia van start bij de Erfgoed Academie Brabant. Klik hier voor een overzicht.

 
 

Zomerwandelingen bij Afdelingen onderling

Zoals u weet zijn er binnen onze KBO-Afdelingen tal van wandelclubs actief. Sommige clubs trekken er regelmatig op uit in de eigen omgeving, terwijl andere het juist wat meer buiten de eigen regionale grenzen zoeken. De wandelclub binnen uw Afdeling is misschien wel benieuwd naar de omgeving en routes van andere Brabantse KBO-wandelclubs. Daarom organiseert KBO-Brabant Zomerwandelingen. Wij bieden Afdelingen de gelegenheid om op bezoek te gaan bij een wandelclub van een andere Afdeling. De zomermaanden lenen zich bij uitstek voor een uitstapje naar een ander deel van Brabant, maar uiteraard kunnen clubs ook in andere maanden bij elkaar op bezoek gaan!
Lees verder

 

 
 

Exclusief KBO arrangement Limburgs museum

Bent u op zoek naar een gezellig groepsuitje? Wij willen u graag inspireren en informeren over de mogelijkheden bij het Limburgs Museum. De tentoonstelling heet 'Kom op verhaal'. In deze ontdekkingstocht door het hele museum krijgt u bijzondere verhalen te horen. De rondleiding wordt afgestemd op de interesses van de groep. Het museum neemt u mee in de tijd en geeft aan het verleden een betekenisvol, menselijk gezicht.
Lees verder

Ook heeft het museum een aanbod voor individuele leden. Het Limburgs Museum is dit jaar in de ban van de draak. De familietentoonstelling Draken ging op 23 april van start, op Sint-Jorisdag. Op vertoon van de KBO ledenpas krijgen alle KBO leden 25% korting op de entreeprijs van het Limburgs Museum. Deze tentoonstelling duurt tot 18 september.
Lees verder

 
 

Eerstvolgende KBO Actueel

De volgende editie van KBO Actueel verschijnt in week 33, na half augustus.

 
  Stop winstuitkering door zorgverzekeraars

VN-verdrag gelijke rechten mensen met een beperking en chronische ziekte van kracht

Meld uw vrijwilligersinitiatief aan en win 5.000 euro!

Gratis Goud Festival voor vrijwilligers

ChristenUnie en D66 op de bres voor kerkgebouwen

  Motie omtrent aangepaste huurwoning aangenomen