Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Klik dan hier
 

KBO Actueel augustus 2016, week 33

Dit is de tweewekelijkse nieuwsbrief van KBO-Brabant, belangenvereniging van 130.000 senioren in Brabant.

 
 

Uitnodiging themadag ‘Augustinus en het onzevader’

Op dinsdag 4 oktober 2016 organiseert de werkgroep Identiteit & Zingeving (I&Z) een themadag over Augustinus en het onzevader. De uitleg die de heilige kerkvader Augustinus gaf aan dit misschien wel bekendste katholieke gebed, is namelijk nog steeds zeer actueel.

De themadag vindt plaats bij het Augustijns Instituut te Eindhoven en is bedoeld voor leden van KBO-Brabant en andere belangstellenden. Lees hier verder.

 
 

Wie nu bijna 50 is, houdt later weinig AOW meer over

Topambtenaren adviseerden onlangs het volgende kabinet om gepensioneerden voortaan ook AOW-premie te laten betalen. Martin van Rooijen, voorzitter van onze koepelorganisatie KNVG en senator namens 50Plus, vindt de AOW'ers-taks een heel slecht idee. Lees hier meer!

(Artikel uit Trouw 16 augustus 2016)

 
 

KBO-Brabant heeft eigen Youtubekanaal

Sinds enige tijd zijn op de website van KBO-Brabant korte films en/of Youtubefilms te bezien, die bijvoorbeeld zijn gemaakt in het kader van onze KBO-congressen. Ook wanneer KBO-Brabant of zijn Afdelingen/Kringen in het nieuws zijn geweest wordt dat hier gepubliceerd. Op de website staat onder de grijze balk 'Volg ons op social media' een Youtube-icoontje. Klikt u dat aan, dan kunt u kiezen uit verschillende zogenoemde afspeellijsten.
Klikt u hier, dan komt u er rechtstreeks.

 
 

Digitaal nalezen ledenmagazine Ons en andere publicaties van KBO-Brabant

Het is ook mogelijk om exemplaren van ledenmagazine Ons en bijvoorbeeld het jaarverslag, of andere publicaties van KBO-Brabant digitaal te lezen. Dat gaat via ISSUU. Onder de grijze balk 'Volg ons op social media' op de website klikt u daarvoor op icoontje ISSU. Maar klikt u nu hier, dan komt u er ook.

 
 

Voordelig naar de 50PlusBeurs in Utrecht

Van 20 tot en met 24 september vindt in Utrecht weer de 50PlusBeurs plaats. 600 Stands boordevol informatie, entertainment en aanbiedingen. Thematisch ingedeeld, met workshops en presentaties, vele optredens op podia met muziek, modeshow, kookdemonstraties, dans en theater. Als u de code PB5060 gebruikt betaalt u slechts € 7,95, in plaats van € 20,00.  Klik hier om op de bestelpagina van de beursorganisatie te komen. Tik bij Actiecode PB5060 in (met hoofdletters en zonder spatie) en activeer de code.

 
  Najaarsprogramma HOVO Brabant Seniorenacademie

Gemeenten maken rommeltje van huishoudelijke hulptoelage

  Regel is regel wel heel ver doorgevoerd door NS

  Belastingdienst blijft blauwe envelop versturen