Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Klik dan hier
 

KBO Actueel september, week 37

Dit is de tweewekelijkse nieuwsbrief van KBO-Brabant, belangenvereniging van 130.000 senioren in Brabant.

 
 

Stop de pensioenafbraak

Op donderdag 15 september debatteert de Tweede Kamer op initiatief van 50PLUS over de korting van pensioenen. Dit debat is voor groepen van verontruste senioren aanleiding om een demonstratie in de nabijheid van het gebouw van de Tweede Kamer te houden en de voorzitter van de Commissie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om 18.30 uur een petitie aan te bieden waarin zij protesteren tegen het gevoerde pensioenbeleid.  Lees verder

 
 

Biowalking

KBO-Brabant is onlangs een samenwerking aangegaan met IVN op het gebied van ‘Biowalking’. Een Biowalk is een groepswandeling in de natuur, begeleid door een IVN-natuurgids en een professional uit de gezondheidszorg. De wandeling is bedoeld voor mensen met diabetes type 2, COPD of met risico op hart- of vaatziekten. Deelnemers wandelen in een veilige omgeving in de natuur. Door contacten met lotgenoten en unieke natuurbeleving is Biowalking niet alleen goed voor de gezondheid, maar vooral ook heel leuk. Lees verder

 

 
 

Uitnodiging themadag ‘Augustinus en het onzevader’

Op dinsdag 4 oktober 2016 organiseert de werkgroep Identiteit & Zingeving (I&Z) een themadag over Augustinus en het onzevader. De uitleg die de heilige kerkvader Augustinus gaf aan dit misschien wel bekendste katholieke gebed, is namelijk nog steeds zeer actueel.

De themadag vindt plaats bij het Augustijns Instituut te Eindhoven en is bedoeld voor leden van KBO-Brabant en andere belangstellenden. Lees verder.

 

 

 
 

Iedere 50 Plusser zou zich moeten aansluiten bij de KBO

Dat is de kop van een artikel in De MooiOirschotKrant dat voorzitter Jan van de Schoot van KBO Oirschot heeft ingezonden. Hij doet een oproep aan alle ouderen om zich aan te sluiten om zo een vuist te kunnen maken om het recht op nodige zorg af te dwingen bij de overheid. Ook op de website van MooiOirschot is dit artikel geplaatst. Klik hier om het te lezen. Idee voor andere Afdelingen?

 
  Inzage medische dossiers door zorgverzekeraars

Helft minder indicaties voor zware verpleeghuiszorg

Wat geeft het leven zin als je aftakelt door ouderdom, ziekte of handicap?

Wmo-beleid gemeenten nog steeds 'fout of discutabel'

  Koopkrachtreparatie, een wonderbaarlijk zomersprookje

Interessante informatie over pensioenen

Opinie - Argeloze burger laat zich door overheid voor de gek houden: tekorten zijn er niet