Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Klik dan hier
 

KBO Actueel oktober 2016, week 43

Dit is de tweewekelijkse nieuwsbrief van KBO-Brabant, belangenvereniging van 130.000 senioren in Brabant.

 
 

Biowalking onder medische begeleiding in de Maashorst vanaf november met de KBO

Deze herfst kunnen mensen met Diabetes type 2, COPD of risico op hart- of vaatziekten meelopen met een serie IVN Biowalks in de Maashorst. Dit gebeurt onder begeleiding van een IVN-gids en een medisch deskundige. KBO-Brabant heeft samen met IVN vier series van wandelingen afgesproken. Ook niet leden zijn van harte welkom! Wellicht kunnen Afdelingen van KBO-Brabant in de omgeving van de Maashorst dit bericht onder de aandacht brengen van hun leden, bijvoorbeeld via hun eigen nieuwsbrieven. Lees hier verder.

 
 

Dagbesteding onder druk

Inventarisatie door KBO-Brabant en Omroep Brabant.
Dagbesteding staat binnen de Wmo onder druk. Dat concludeerde Alzheimer Nederland eerder dit jaar. En dat ervaren ook de sociaal werkers in de praktijk.
Om zicht te krijgen op de Brabantse situatie, is KBO-Brabant in samenwerking met Omroep Brabant bezig met een inventarisatie. Omroep Brabant heeft alle gemeenten in Brabant aangeschreven. Alle Kringen van KBO-Brabant zijn op 14 oktober uitgenodigd om deel te nemen aan een enquête hierover. Graag benadrukken wij hoe belangrijk het is om deze e-mail-enquête naar beste kunnen in te vullen en te retourneren. Invullen duurt gemiddeld genomen acht minuten. Bij voorbaat dank!
Klik hier voor iets meer informatie en de link naar het onderzoek.

 
 

Gratis toegangskaarten voor Afdelingen voor liever thuis! beurs Eindhoven

De beurs 'liever thuis!' brengt van 24 t/m 26 november 2016 het aanbod van produkten en diensten om langer thuis te kunnen blijven wonen overzichtelijk bij elkaar tijdens een drie-daags evenement in het Beursgebouw te Eindhoven. De Kring Eindhoven van KBO-Brabant heeft hier een eigen stand. Leden kunnen daar even neerstrijken voor een gratis kopje koffie en als men vroeg is, met een stukje vlaai erbij. Leden van KBO-Brabant kunnen gratis naar de liever thuis! én LEEF! beurs. Afdelingen kunnen voor hun leden gratis kaarten aanvragen bij de organisatie. Bel met 085-4011636 of stuur een e-mail naar info@lieverthuis.info.

 
 

Activiteiten VOA en Thuisadministratie

Ook dit najaar organiseren wij meerdere activiteiten vanuit de projecten Vrijwillige ouderenadvisering en Thuisadministratie.
Allereerst is daar de basiscursus VOA. Deze driedaagse cursus start op 27 oktober a.s. Aanmelden voor deze cursus is helaas niet meer mogelijk.
Wegens grote belangstelling wordt dit najaar tweemaal de cursus Thuisadministratie aangeboden. Deze cursusdag is in principe volgeboekt. De herkansing is op donderdag 24 november.
Last but not least wijzen wij alle Vrijwillige ouderenadviseurs op de Terugkomdagen VOA.
Klik hier voor uitgebreidere informatie en aanmelden op de website van KBO-Brabant.

 
  Stem op het Noordbrabants Museum voor internationale prijs

Manifest over verpleeghuizen van Scherp op ouderenzorg

Wijkteams Eindhoven experimenteren met betere zorg en afstemming

Omroep Max doet steekproef: Te veel bacteriŽn in thuisbezorgmaaltijden

Krasse Kunst deel vier: 'kunst en kracht'

  Ouderenorganisaties trekken bij premier Rutte aan de bel

Besluit over kostendelersnorm AOW niet voor 2019