Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Klik dan hier
 

Dit is de tweewekelijkse nieuwsbrief van KBO-Brabant, belangenvereniging van 130.000 senioren in Brabant.

 
 

Pensioendebat in 's-Hertogenbosch op 26 november

Het Nederlandse pensioenstelsel staat bekend als een van de beste ter wereld. Als we politiek en media moeten geloven, dreigt het echter door zijn hoeven te zakken. De langdurig lage rentestand in combinatie met vergrijzing stuwt de bloeddruk bij pensioenfondsen en politici steeds verder op en een flink aantal pensioenfondsen dreigt te moeten korten in 2017. Maar is het echt zo erg? Diverse pensioenactiegroepen in het land wagen dat te betwijfelen. Ze hebben elkaar gevonden in de beweging ‘Stop de pensioenafbraak’, ondersteund door seniorenvereniging KBO-Brabant. Op 26 november organiseren zij een publiek nationaal debat daarover met gezaghebbende sprekers: Rob de Brouwer, Ad Broere en Eric Smit onder leiding van Ton Verlind. Ook u bent van harte uitgenodigd. Klik hier om u aan te melden.

 
 

Kerstconcerten KBO-Brabant op 15 en 23 december

De werkgroep Identiteit & Zingeving van KBO-Brabant organiseert in december twee kerstconcerten. Juist de kerstperiode is voor gelovigen een hele bijzondere periode die bol staat van gewoonten en tradities. KBO-Brabant sluit daar bij aan met deze bijzondere kerstconcerten. Beide concerten zijn voor leden en niet-leden gratis toegankelijk. Wel wordt na afloop een donatie voor het betreffende koor en/of muzikanten op prijs gesteld. Lees verder

 
 

Themadag VITAAL BRABANT van VBOB

De Stichting Verenigde Bonden Overleg Brabant (VBOB) organiseert een themadag op donderdag 17 november van 10.30 tot 16.45 uur in het Provinciehuis te ’s-Hertogenbosch, waarbij het thema VITAAL BRABANT centraal staat. Laatste kans! Heeft u zich nog niet aangemeld voor deze themadag? Doe dit dan vandaag nog via deze link. Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (vol=vol). Klik hier voor meer informatie.

 
 

Programma Laudato Si' met mgr. Gerard de Korte

Op dinsdag 22 november 2016 organiseert KBO-Brabant een bijeenkomst over Laudato Si’. Monseigneur Gerard de Korte, de nieuwe bisschop van ’s-Hertogenbosch, houdt een inleiding over deze pauselijke encycliek. In deze encycliek staat de zorg die wij als bewoners van deze aarde hebben voor ons gemeenschappelijk huis en voor onze medewereldburgers centraal. De mens wordt niet langer gezien als heerser van de schepping; maar als dienaar ervan met een verantwoordelijkheid ten opzichte van al wat leeft, juist omdat hij toegerust is met bewustzijn. Opgeven kan door hier te klikken. Lees verder

 
 

Filmpjes van Krasse Kunst om te vertonen op Afdelingsbijeenkomsten

Van kunstbeoefening word je blij, daar gaat het om! De serie Krasse Kunst laat zien wat kunstbeoefening door ouderen oplevert. En ook waar de zwakke plekken zitten. In de films ziet u ouderen in actie en aan het woord. Hedy d’Ancona (oud-minister VWS), Frits de Lange (hoogleraar ethiek), Joris Slaets (hoogleraar ouderengeneeskunde) en Erik Scherder (hoogleraar klinische neuropsychologie) houden een overtuigend pleidooi, ieder vanuit haar/zijn eigen expertise, om vol in te zetten op kunstprojecten voor ouderen.
De films zijn  gemaakt in opdracht van Fonds Sluyterman van Loo en Stichting RCOAK. Een aanrader om te vertonen op Afdelingsbijeekomsten! Klik hier voor het Youtubekanaal van Krasse Kunst.

 
  Spoedeisende Hulp noodopvang voor zorgbehoevende ouderen

Valincidenten onderzocht

  Max Ombudsman spreekt zich uit over fouten pensioenfondsen

Om te onthouden als u op 15 maart 2017 uw stem uitbrengt!

Discussie herziening pensioenstelsel