Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Klik dan hier
 

KBO Actueel januari 2017, week 4

Dit is de tweewekelijkse nieuwsbrief van KBO-Brabant, belangenvereniging van 130.000 senioren in Brabant.

 
 

Nationaal ZorgDebat op zaterdag 18 februari

Op zaterdag 18 februari vindt tijdens de Grote Actiedag van het Nationaal ZorgFonds het Nationaal ZorgDebat plaats. Vanuit het hele land worden bussen ingezet en voor een eigen bijdrage van slechts 5 euro bent u aan boord. Aanmelden kan hier.

 
 

Kennis maken met voorzitter en directeur van KBO-Brabant in 2017

KBO-Brabant biedt nieuwe bestuursleden uit het Dagelijks Bestuur van Afdelingen en Kringen de mogelijkheid in
's-Hertogenbosch kennis te komen maken met voorzitter en directeur van KBO-Brabant. In de eerste helft van 2017 zijn nog plaatsen vrij op donderdag 9 maart, donderdag 6 april en vrijdag 12 mei. Klik hier om u aan te melden.

 
 

Symposium ‘Eenzaamheid en zingeving’ 8 maart

Op woensdag 8 maart 2017 organiseert de werkgroep Identiteit & Zingeving (I&Z) van KBO-Brabant een symposium ‘Eenzaamheid en zingeving’. In de eenzaamheid van deze geïndividualiseerde tijd neemt de behoefte aan zingeving toe. Zijn we nog in staat om ons leven betekenis te geven behalve dan dat we het materieel zo goed mogelijk willen hebben? Zingeving, het besef ertoe doen, erbij te horen, kan helpen om gevoelens van eenzaamheid tegen te gaan. Lees verder

 
 

Pas op met gebruik van foto's van internet!

Bij KBO-Brabant komen wel eens berichten binnen vanuit Afdelingen die een forse rekening krijgen gepresenteerd voor het gebruik van foto's die zij van internet hebben gehaald. Pas daarmee op! Op de meeste teksten en foto's rusten namelijk auteursrechten. Het risico bestaat dat de auteursrechthebbende een forse boete eist en dat kan vervelend uitpakken. Op deze website wordt uitgelicht hoe het zit met dat auteursrecht en er worden een paar tips gegeven om te voorkomen dat inbreuk wordt gemaakt op de (auteurs)rechten van derden. 
Tip: van https://pixabay.com/nl/ zijn wel rechtenvrije beelden te downloaden.

 
 

Maak lokaal afspraken met de bibliotheek over internetten voor senioren

De belastingdienst en de bibliotheken hebben een convenant gesloten met mogelijk kansen voor KBO-Afdelingen en hun leden. In de overeenkomst wordt geregeld dat openbare bibliotheken gratis ruimte, internet en printmogelijkheden bieden waardoor burgers die thuis geen internet hebben toch van deze faciliteit gebruik kunnen maken. Doel van deze samenwerking is een laagdrempelige ondersteuning aan burgers bieden bij het digitaal zaken doen met de overheid. Lees verder

 
  Omroep Max laat problemen in de zorg zien in Nationaal Zorgdebat

Budgethoudersportaal voor pgb in 2017 echt aangepast

Wet maatschappelijke ondersteuning in 2017

Hoger Onderwijs voor Senioren in Brabant

Blog over mantelzorg: 'Daar gaan wij niet over'

  Sensoren in woning geven ouderen veiliger gevoel

  Vrijstelling sollicitatieplicht voor ouderen iets uitgebreid