Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Klik dan hier
 

KBO Actueel februari 2017, week 6

Dit is de tweewekelijkse nieuwsbrief van KBO-Brabant, belangenvereniging van 130.000 senioren in Brabant.

 
 

KBO-Brabant stuurt staatssecretaris Van Rijn brief over cliŽntondersteuning

Twee jaar ervaring met Brabants Wmo-beleid laat zien dat senioren betere Wmo-voorzieningen krijgen door de inzet van vrijwillige cliëntondersteuners en laagdrempelig juridisch advies. Onafhankelijke, informele cliëntondersteuning is daarmee een belangrijke pijler voor het Wmo-beleid, zo stelt KBO-Brabant in een brief aan staatssecretaris Van Rijn. Lees verder

 
 

Vraag presentatie aan voor uw leden over energievoordeel

Wij ontvingen mail van een enthousiaste Afdeling KBO-Chaam:
"KBO-Chaam heeft deze ochtend een informatiebijeenkomst gehad met het ‘Energiecollectief’. Het was een prima presentatie, met goede en duidelijke informatie; niet commercieel, niet opdringerig. Precies zoals het hoort! Onze leden waren zeer tevreden. De presentatie is zeer aan te bevelen voor andere Afdelingen. Hartelijke groet, Elly De Swart, KBO-Chaam". Wilt u ook een dergelijke bijeenkomst organiseren voor uw leden? Lees verder

 
 

Match4dinner heeft andere naam: Eet & Date

In samenwerking met KBO-Brabant organiseert Eet & Date gezellige etentjes in gezelschap van minstens zes personen met een prettige man/vrouwverhouding. Eet & Date was voorheen bekend als Match4Dinner. Bij interesse kan men een e-mail sturen naar eetendate@kbo-brabant.nl of bellen met KBO-Brabant, (073) 644 40 66. Er is een speciaal KBO-etentje gepland op donderdag 23 februari om 18.00 uur! De kosten voor een diner bedragen maximaal € 35,- inclusief bemiddeling, exclusief drankjes.

 
 

De kracht van wandelen

Het wordt tegenwoordig steeds duidelijker dat wandelen erg belangrijk is voor lichaam en geest. In een blog wordt uiteengezet wat er zo gezond is. Lees dit hier.

Er is ook een heel overzichtelijke 'infographic' gemaakt door fysiostherapie De Rooy; wij kregen toestemming om dit te publiceren, klik hier.

 
  KBO Theresia: Experimenteren met activiteiten

'Veel grijze koppen op straatí, Brabant krijgt een pubertekort

Vijftien procent volwassen Nederlanders krijgt zorg en ondersteuning

Medewerkers ouderenzorg minder blij met hun werk

  Gemeente Oss over blijverslening

  Advies Centraal Planbureau over pensioenen draagt bij aan scheiding tussen generaties

Nederland heeft relatief grootste pensioenvermogen ter wereld