Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Klik dan hier
 

Dit is de tweewekelijkse nieuwsbrief van KBO-Brabant, belangenvereniging van 130.000 senioren in Brabant.

 
 

Training ledenwerving

KBO-Brabant wil een vitale, toekomstbestendige seniorenorganisatie blijven. Daarom is extra inzet op ledenwerving noodzakelijk. In opdracht van het Algemeen Bestuur is op het bureau dan ook hard gewerkt aan een voorstel om ledenwerving te bevorderen. Het voorstel is gericht op bestuurders van Kringen en/of Afdelingen die gemotiveerd zijn om met ledenwerving aan de slag te gaan. Lees verder

 
 

Inloopochtend op 11 april voor KBO-besturen

Wilt u als bestuurslid aan de slag met het onderwerp Identiteit & Zingeving maar weet u niet zo goed waar te beginnen? Of misschien hebt u wel helemaal niet zo’n duidelijk beeld van wat we daar precies mee bedoelen, met identiteit en zingeving. Het zijn grote woorden en misschien vraag u zich wel af ‘wat kan ik daar als kleine KBO-Afdeling mee?’ Daarom organiseert de werkgroep I&Z op dinsdagochtend 11 april 2017 een inloopochtend voor besturen. Lees verder. Geïnteresseerd?
Klik hier om u aan te melden.

 
 

Waar bent u als KBO-Afdeling trots op?

Voor een nieuwe rubriek in ledenmagazine Ons zijn we op zoek naar de trots van onze Afdelingen. De Ons staat al boordevol met verhalen van, voor en over onze achterban. En dat willen wij graag nóg verder uitbouwen. In de volgende nummers komen daarom inspirerende verhalen van KBO-Afdelingen die iets bijzonders hebben waar de leden van die Afdeling trots op zijn. Bijvoorbeeld een eigen taxidienst, een moestuin, een rollator-oefenbaan. Hebt u ook zo'n inspirerend initiatief dat u graag terug ziet in Ons? Stuur dan een e-mail naar:
ons@kbo-brabant.nl o.v.v. ‘Onze trots’. Als uw initiatief in de Ons komt, nemen wij uiteraard eerst contact met u op!

 
  Drie goede vragen: het helpt echt in de spreekkamer

Derde nummer van magazine 'Gratis Goud' is uit

Steeds vaker verward op straat

Steeds meer zorgcoöperaties

Slimme elektriciteitsmeter laat senioren veiliger wonen

  Provincie zoekt Brabanders die meedenken over mobiliteit

Ouderen langer zelfstandig als ......

  Generaties niet zo verdeeld overr pensioenen