Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Klik dan hier
 

KBO Actueel april 2017, week 14

Dit is de tweewekelijkse nieuwsbrief van KBO-Brabant, belangenvereniging van 130.000 senioren in Brabant.

 
 

Uitproberen elektrische fietsen

Een beetje trapondersteuning op zijn tijd kan een genot zijn! Een harde windvlaag, heuveltje op of even een sprintje trekken is met een e-bike kinderspel. In de webwinkel van Ons Ledenvoordeel staan de nieuwste modellen aangeboden, met mooie kortingen. Voor een Afdeling en/of Kring is het mogelijk om lokaal een fietsdemonstratiedag te organiseren, de zogenaamde E-bike Opstapdag. De mensen van Ons Ledenvoordeel komen dan naar u toe met een aantal fietsen, waarop door leden een proefrit kan worden gemaakt. Bel op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 met 085-486 33 63 of stuur een e-mail naar klantenservice@onsledenvoordeel. Op donderdag 20 april vindt de eerste fietsdemonstratie plaats bij KBO Best. Ook leden van andere Afdelingen zijn van harte welkom om fietsen uit te proberen. En de koffie staat klaar! U kunt zich van tevoren aanmelden, klik hier.

 
 

Ledenwervingsactie KBO Schijf groot succes!

Afgelopen jaren zag KBO Schijf haar ledenaantal fors dalen als gevolg van overlijden. Nieuwe aanwas bleef uit, reden voor het bestuur om de handen ineen te slaan en een grootse ledenwervingsactie op touw te zetten. Zo’n honderd niet-leden van zestig plus ontvingen begin dit jaar een brief waarin de voordelen van KBO Schijf op een rijtje werden gezet, gevolgd door een persoonlijke benadering. Resultaat: ruim veertig leden kunnen in 2017 worden bijgeschreven, en dat brengt het totale ledenaantal op tweehonderd zesentwintig. Lees verder op de website van de Rucphense Bode.
Overigens organiseert KBO-Brabant cursussen voor bestuurders over ledenwerving, op drie lokaties. Deze zijn volgeboekt, de eerste start half april.

 
 

Kennis maken met voorzitter en directeur van KBO-Brabant in 2017

KBO-Brabant biedt nieuwe bestuursleden uit het Dagelijks Bestuur van Afdelingen en Kringen de mogelijkheid in
's-Hertogenbosch kennis te komen maken met voorzitter en directeur van KBO-Brabant. In 2017 zijn de volgende dagen nog beschikbaar om bestuursleden hiervoor op te geven: vrijdag 12 mei, vrijdag 7 september en vrijdag 13 oktober. Klik hier voor aanmelding.

 
 

Verzoek om bijdragen voor ledenmagazine Ons

De redactie van ledenmagazine Ons is altijd op zoek naar input vanuit de achterban. Voor de rubriek ‘Ontspanning’ in het magazine Ons zouden we graag vaker melding maken van activiteiten van onze eigen KBO-Afdelingen en -Kringen. Het moeten wel activiteiten zijn waaraan KBO-leden van andere Afdelingen ook kunnen deelnemen. Dit kan een wandeling, een voorstelling, een workshop, een reis, een lezing of iets dergelijks zijn. Let wel: u moet deze activiteiten minimaal twee maanden van tevoren melden; dit in verband met de productietijd van het magazine. Ideeën stuurt u naar: redactieons@kbo-brabant.nl. Als uw initiatief in de Ons komt, neemt de redactie uiteraard eerst contact met u op!
 


 

Speciale oproep KBO-Afdelingen West-Brabant

Wij vinden het belangrijk dat de artikelen in de Ons uit alle windstreken van onze mooie provincie komen. Dit komt de herkenbaarheid voor lezers ten goede. Daarom willen we graag meer berichten plaatsen uit West-Brabant. Wij zoeken in elk geval een bijzonder woonproject voor de rubriek ‘Het jaar van’. Dit hoeft niet specifiek een woonproject van een Kring of Afdeling te zijn, elke bijzondere woonvorm voor senioren komt in aanmerking. Wel bij voorkeur een woonproject waar particuliere initiatiefnemers een grote rol in hebben. Daarnaast zoekt de redactie input uit West-Brabant voor de rubriek ‘De trots van’. Bijvoorbeeld een eigen taxidienst, een moestuin, een rollator-oefenbaan. Hebt u ook zo'n inspirerend initiatief dat u graag terug ziet in Ons? Ideeën stuurt u naar: redactieons@kbo-brabant.nl. Als uw initiatief in de Ons komt, neemt de redactie uiteraard eerst contact met u op!

 
 

Vallen verleden tijd? Speciaal kastje houdt ouderen op de been

"Als ik vroeger viel, dan stond ik meteen weer op. Nu kan het slecht uitpakken." Oud bestuurslid van KBO-Brabant Frans van Beerendonk uit Best brak vorig jaar bij een val twee ribben. Nu doen hij en 47 anderen mee aan een proef die moet voorkomen dat ouderen vallen. Die proef in Best is officieel van start gegaan. Het is onderdeel van het project Thuis Onbezorgd Mobiel (MOB), waaraan ook KBO-Brabant meewerkt. Alle deelnemers aan de proef krijgen een bewegingsprogramma op maat, persoonlijk voedingsadvies en een bewegingsmonitor. In ledenmagazine Ons van april staat een artikel over dit onderwerp. Klik hier voor het artikel.
Op Omroep Brabant, televisie, was hierover een nieuwsitem op dinsdag 4 april. Klik hier voor het filmpje. Het item begint na ongeveer 10 minuten.
Voor een kort artikeltje over dit project in Best, zie ook de website van Omroep Brabant: klik hier.

 
  Ombudsman hekelt trage behandeling bezwaarschrift

Senioren en studenten leren van elkaar met project Fontys en Summa

Aanbod tweede kwartaal 2017 Academie Zorgbelang

Tweede Kamer praat over personeelstekorten Zorg

Nieuwe regels huishoudelijke hulp bij langdurige zorg per 1 april 2017

  UWV Arbeidsmarktanalyse 2017 toont ontwikkelingen arbeidsmarkt

Nieuwe regels bijstandsuitkering en vrijwilligersvergoeding