Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Klik dan hier
 

KBO Actueel mei 2017, week 20

Dit is de tweewekelijkse nieuwsbrief van KBO-Brabant, belangenvereniging van 130.000 senioren in Brabant.

 
 

Bestuursleden enthousiast over inloopochtend

Dinsdagochtend 11 april organiseerde de werkgroep Identiteit & Zingeving (I&Z) een inloopochtend voor bestuursleden die aan de slag willen met het thema I&Z. De ochtend werd bezocht door achttien bestuursleden uit twaalf Afdelingen. Werkgroepvoorzitter Thieu Dollevoet deed de inleiding; hij plaatste ontwikkelingen rondom religie in een breder kader, aan de hand van zijn persoonlijke achtergrond. Vervolgens gingen de aanwezige bestuursleden in groepen in gesprek over vier verschillende stellingen of vragen. Lees hier het verslag.

 
 

Uitproberen elektrische fietsen in Boxtel succesvol

Op 20 april jl. vond bij de Afdeling Boxtel een demonstratie plaats van elektrische fietsen. Een zeer succesvolle dag, gezien het bezoekersaantal van meer dan 100! In de webwinkel van Ons Ledenvoordeel staan de nieuwste modellen aangeboden, met mooie kortingen. Voor een Afdeling en/of Kring is het mogelijk om net als Boxtel lokaal een fietsdemonstratiedag te organiseren, de zogenaamde E-bike Opstapdag. De mensen van Ons Ledenvoordeel komen dan naar u toe met een aantal fietsen, waarop leden een proefrit kunnen maken. Ook meedoen? Bel op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 met
085-486 33 63 of stuur een e-mail naar klantenservice@onsledenvoordeel.

 
 

Theatervoorstellingen over Philips in september

Wellicht interessant om met een groep te bezoeken: theatervoorstelling 'Lampenmakers, hoe Philips kwam, made things better en alles veranderde', van Het Zuidelijk Toneel; de voorstellingen zijn in september.
Het kaartje van de voorstelling is tevens een gratis bezoek waard aan het Philips Museum in Eindhoven (normaal kost dat negen euro).
Voor nadere informatie, of als u interesse hebt om met een groep te komen, kunt u terecht bij Claire van Nunen, telefoon: 013- 33 44 518 of e-mail: claire@hzt.nl. Een groep krijgt geen extra korting, maar er kan wel iets extra's worden geboden zoals bijvoorbeeld een nagesprek met een acteur en/of regisseur.

Klik hier voor een interview met regisseur Roel Swanenberg en toneelschrijver Marcel Osterop.
Klik hier voor data van speeldagen.
Klik hier voor het persbericht dat wij ontvingen, met meer informatie.

 
 

Workshop ledenwerving eerste ronde gestart

Medio april is de eerste ronde van de workshop ledenwerving voor Afdelingen uitgevoerd. In geanimeerde sfeer en met grote betrokkenheid zijn drie groepen bestuurders in het onderwerp ledenwerving gedoken. De bijeenkomsten zijn gehouden bij KBO-Maarheeze, KBO-Prinsenbeek en HEVO-Rosmalen. Alle drie de groepen volgen elk nog twee bijeenkomsten en de training wordt in december met een gezamenlijke bijeenkomst afgerond. Klik hier voor een korte impressie van de eerste ronde.

 
  Cubigo haalt vier miljoen euro op

Adviesraden Sociaal Domein zoeken naar achterban

Wie langdurige zorg zoekt, raakt snel de weg kwijt

Meldactie Stapeling zorgkosten

  Tilburgse app bepaalt hoelang stoplicht groen blijft

Vergeet je telefoon niet, want de praatpaal verdwijnt

  WW'ers vaker aan het werk