Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Klik dan hier
 

KBO Actueel juni 2017, week 24

Dit is de tweewekelijkse nieuwsbrief van KBO-Brabant, belangenvereniging van 130.000 senioren in Brabant.

 
 

Congres 2017 KBO-Brabant over Seniorenhuisvesting op 8 juni zeer geslaagd

Met 375 bezoekers, het maximale aantal dat mogelijk is in het Provinciehuis in 's-Hertogenbosch, kijken wij terug op een zeer geslaagd congres. Het programma was met negen sprekers weliswaar vol, maar daardoor ook gevarieerd, wat gewaardeerd werd door de deelnemers. Wonen is een onderwerp dat erg aanspreekt, dat is wel duidelijk! Klik hier voor wat foto's, een kort verslag en presentaties van de sprekers. In ledenmagazine Ons van augustus komt een reportage van deze dag.

 
 

KBO-Brabant roept banken op voor oplossingen te zorgen als filialen sluiten

Wilma Schrover, directeur van KBO-Brabant, werd dinsdag 6 juni geïnterviewd voor zowel radio als televisie bij Omroep Brabant, over het feit dat er zoveel bankfilialen sluiten, de afgelopen vijf jaar in Brabant 85. Op den duur zal het traditionele bankkantoor helemáál verdwijnen. Ouderen krijgen daarom steeds meer speciale hulp van banken bij internetbankieren, maar voor de alleroudsten is die hulp vaak niet toereikend. Lees verder op de website van Omroep Brabant, daar is ook het TV-fragment te zien. Het radio-fragment van het programma Wakker! van 07.00 uur, op 6 juni, is helaas niet meer beschikbaar.

 
 

Zondag 9 juli: gratis muziekmiddag speciaal voor senioren, in Son

Stichting Goud voor Oud organiseert een gratis muziekmiddag in Son, 'Ouderen in het Sonnetje'. Iedereen is welkom! Klik hier voor de uitnodiging op flyer.
De stichting biedt optredens aan die worden uitgevoerd door artiesten die de doelgroep senioren goed aanvoelen en een warm hart toedragen. Een diversiteit aan acts is met zorgvuldigheid geselecteerd in een artiestengids. Voor organisaties die iets voor hun achterban willen organiseren, maar daar weinig financiën voor hebben, kan de stichting via sponsoren de optredens tegen een lager tarief aanbieden. Klik hier voor de website.

 
 

Handige website met fondsen voor projecten met ouderen

Heeft u een project of een initiatief met in de hoofdrol de doelgroep ouderen, dat financiële steun kan gebruiken? Dan is deze website, genaamd www.Fondsenvoorouderen.nl een nuttige wegwijzer. Klik op de verschillende fondsen en kijk of uw aanvraag een kans van slagen heeft. Door het invullen van de QuickScan ziet u snel bij welke fondsen u het beste een aanvraag kunt indienen. Elk fonds heeft een eigen historie, inhoudelijke doelstellingen en criteria waarop aanvragen beoordeeld worden. Soms is er ook sprake van een geografisch werkgebied. Bekijk ook de websites van de betreffende fondsen om te zien hoe een aanvraag ingediend kan worden.

En natuurlijk is er ook het Premieplan, waarop Afdelingen van KBO-Brabant een beroep kunnen doen tot maximaal 2.000 euro voor één of meer activiteiten. Klik hier voor meer informatie.

 
  Aanvragen van Burendag weer mogelijk

Internationale dag tegen Ouderenmishandeling

Pas op; Microsoft-bellers zijn weer actief

Zorgen in Tweede Kamer over werkdruk mantelzorgers

Onderzoek Ieder(in) naar gemeentepolis zorgverzekering

  Onderzoek passend toewijzen: huurders in de knel

Effect van campagne NUL verkeersdoden Brabant

Twaalf prachtige fietstochten door Brabant