Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Klik dan hier
 

Dit is de tweewekelijkse nieuwsbrief van KBO-Brabant, belangenvereniging van 130.000 senioren in Brabant.

 
 

Erevoorzitter KBO-Brabant Willy Vos overleden

Op 3 juli jl. is Willy Vos overleden, op 88-jarige leeftijd. Hij was van 18 mei 1989 tot 17 december 2001 voorzitter van KBO Bisdom ’s-Hertogenbosch en heeft uit dien hoofde een grote rol gespeeld bij de fusie met KBO Bisdom Breda tot het huidige KBO-Brabant. Toen deze fusie een feit was, trad hij terug. Op 17 december 2001 ontving hij voor zijn grote verdiensten voor de KBO de speld met briljant en werd hij benoemd tot erevoorzitter.
In datzelfde jaar ontving hij ook op 22 september uit handen van de Commissaris van de Koningin de onderscheiding ‘Hertog Jan’, wegens grote maatschappelijke verdiensten voor Brabant, en op 21 december de pauselijke onderscheiding ‘Ridder in de Orde van Sint-Gregorius de Grote’. Ook in 1984 al ontving hij een koninklijke onderscheiding.
Hij was lid van Provinciale Staten vanaf oktober 1976 en heeft in tal van provinciale commissies en werkgroepen gezeten. Zelf noemde hij voornamelijk twee werkterreinen: de jeugdzorg en de ouderen.

 
 

KBO-Brabant Bridgekampioenschap in het najaar door heel Brabant!

Bij de BridgeBond zijn ze bezig om voor KBO-Brabant het Bridgekampioenschap 2017 te organiseren. “ ‘Kampioenschap’ is een groot woord” zegt Wilma Schrover, directeur van
KBO-Brabant. “We hebben met de BridgeBond afgesproken dat het vooral een gezellig toernooi wordt, waaraan elk lid mee kan doen dat kan bridgen. Wij weten dat veel van onze leden regelmatig bridgen en het leek ons leuk om op deze manier hier eens aandacht aan te geven. Brabant is dé kaartprovincie van Nederland”.  Een aankondiging van dit toernooi verschijnt in het Ons-nummer van augustus. Klik hier voor een tekst, die u wellicht als Afdeling kunt opnemen in uw eigen nieuwsbrief voor uw leden.

 
 

'Geef ouderen Zundert hun huishoudelijke hulp terug'

Zundert moet een deel van de financiële meevaller van 2016 besteden aan huishoudelijke hulp voor thuiswonende ouderen. Dat vinden de cliëntondersteuners van KBO-Kring Zundert. De meevaller komt, zo stellen de cliëntondersteuners, namelijk voor een groot deel uit de zakken van die ouderen zelf. Lees verder op de website van BN/de Stem.

 
  Handreiking biedt hulp bij aanpak eenzaamheid

Tweede Kamer spreekt over Wijkverpleging

Bezoekers enthousiast over eerste editie West-Brabantse Gezondheidsbeurs

Meer tijd, aandacht en vaste medewerkers voor bewoners verpleeghuizen

Vitaal ouder worden is nieuwe trend

  AutoMaatje nu ook in Tilburg

Vanaf 1 december niet meer contant betalen in de bus