Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Klik dan hier
 

KBO Actueel juli 2017, week 30

Dit is de tweewekelijkse nieuwsbrief van KBO-Brabant, belangenvereniging van 130.000 senioren in Brabant.

 
 

Premieplan: aanvragen voor 2018 alweer mogelijk!

Goed nieuws van het Premieplan; omdat er veel vraag is vanuit de Afdelingen van KBO-Brabant en er steeds meer beroep wordt gedaan op het Premieplan, is ons budget verhoogd; eerst naar 110.000 euro en nu onlangs weer naar 120.000 euro. Daar zijn we uiteraard erg blij mee! Als er Afdelingen nog een aanvraag willen doen voor het lopende jaar, 2017, dan is er nog wat ruimte.

Maar ook aanvragen voor 2018 is alweer mogelijk. Kent u Premieplan nog niet? In het kort komt het erop neer dat u met uw Afdeling zorgt voor een eigen geldinzamelingsactie; Premieplan verdubbelt dat bedrag, tot een maximum van 2.000 euro. Dat mag ook verspreid over meer aanvragen, voor meer doelen. U moet het geld bestemmen voor een sociale activiteit voor senioren. En u moet voor ieder doel een aparte geldinzameling doen. Veel Afdelingen hebben als doel een busreis of een paas- of kerstdiner. Soms worden ook materialen vergoed die het mogelijk maken een sociale activiteit te organiseren, zoals electrische duofietsen, koersbalmatten, biljart-toebehoren. Voor meer informatie, bezoek de website: www.premieplan.com. Daar kunt u ook een digitale aanvraag doen voor 2017 en/of 2018.

 
 

Jaarverslag 2016 gereed

Het Jaarverslag van KBO-Brabant met een overzicht van alle activiteiten over het jaar 2016 is door de Algemene Vergadering goedgekeurd op 29 juni jl. Het wordt inmiddels gedrukt. De secretarissen van Afdelingen en Kringen van KBO-Brabant krijgen binnenkort een exemplaar toegestuurd. Maar het is ook online in te zien via onze website. Klik hier; u komt op een pagina waarbij u kunt kiezen voor verschillende jaren. Andere geïnteresseerden die een papieren versie willen ontvangen kunnen deze aanvragen door een mail te sturen naar info@kbo-brabant.nl.

 
 

Excursie Tweede Kamer Den Haag

Heeft u wel eens overwogen om met een groep een kijkje te nemen in de Tweede Kamer in Den Haag? Dat kan. De Tweede Kamerfractie van 50PLUS organiseert elke week een rondleiding voor ongeveer 25 personen. Een enthousiaste vrijwilliger leidt de gasten langs interessante plekken als de Statenpassage, de plenaire vergaderzaal en de Handelingenkamer. Men komt op plekken achter de schermen die normaliter niet toegankelijk zijn. Onder het genot van een kopje koffie of thee worden vragen beantwoord en nog meer tipjes van de parlementaire sluier opgelicht. De rondleiding wordt gegeven op een Kamerdag (dinsdag of woensdag) vanaf half twee. Rond vier uur is het programma afgelopen. Aan de rondleiding zijn geen kosten verbonden en 50PLUS biedt u ook graag het kopje koffie of thee aan. Het vervoer van en naar Den Haag regelt u zelf. Interesse? Stuur een mailtje naar Marianne Le Coultre; zij kijkt graag met u naar de mogelijkheden! m.lcoultre@tweedekamer.nl

 
 

Excursie Europees Parlement Straatsburg

Twee keer per jaar geeft Lambert van Nistelrooij, Europarlementariër voor het CDA, maatschappelijke organisaties de mogelijkheid om zich aan te melden voor een driedaags bezoek aan het Europees Parlement in Straatsburg om hen een kijkje te geven in zijn dagelijkse werk. Het eerstvolgende bezoek staat gepland voor 12 tot 14 november 2017. Wilt u met een delegatie deelnemen? Wees er dan snel bij en stuur een mail naar medewerkster Mariska Neefjes via lambert.vannistelrooij@europarl.europa.eu.
Het gaat om een bezoek van drie dagen. Het gehele bezoek naar Straatsburg, inclusief vervoer, overnachtingen en diners, wordt geregeld. Er wordt een eigen bijdrage van maximaal 75 euro gevraagd.

 
  Raad voor Volksgezondheid en Samenleving vraagt uw mening

Ruim 30.000 meldingen over problemen passende zorg

Uitnodiging voor nabestaanden: Deel uw ervaringen met zorg in de laatste levensfase

Helmond en Deurne Brabantse Koplopers Cliëntondersteuning

Vertraging voor nieuw pgb-systeem

  Arbeidsmarktagenda 2023: ‘Aan het werk voor ouderen!’

Kostendelersnorm AOW uit wet gehaald