Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Klik dan hier
 

KBO Actueel september 2017, week 38

Dit is de tweewekelijkse nieuwsbrief van KBO-Brabant, belangenvereniging van 130.000 senioren in Brabant.

 
 

Pas op met kopiŽren van foto's voor uw website!

Op foto's die u van internet haalt en gebruikt voor uw website, ook al is het maar als knipsel of als screenshot, rusten vaak auteursrechten. Er zijn bedrijven die namens hun klanten internet afspeuren en tot de ontdekking komen dat er foto's zijn gekopieerd waarvoor geen toestemming is gegeven tot plaatsing. Daarvoor wordt dan alsnog een dikke rekening verstuurd. Dat kan oplopen tot honderden euro's! Dus pas echt op. Onlangs kregen wij voor een Afdeling een rekening voor een foto uit 2015. Wij bevelen u daarom dringend aan om na te gaan of er in uw archieven foto's zitten waarvan u vermoedt dat die zijn gekopieerd van internet. Verwijder die dan zo snel mogelijk!
Overigens zijn er websites die afbeeldingen gratis beschikbaar stellen die vrij zijn van auteursrechten, bijvoorbeeld pixabay. Beter nog: gebruik eigen beeldmateriaal als dat mogelijk is. En bij twijfel: niet doen, ook geen gedeeltes van foto's.

 
 

Aanmelden cursus 'Natuur doet je goed'

Iedereen knapt op van een wandeling in de natuur. Voor mensen met dementie is dat niet anders. Toch komen de meeste mensen met dementie weinig in de natuur, op de eerste plaats omdat ze vaak afhankelijk zijn van iemand die hen wil begeleiden. Daarom bieden IVN en KBO-Brabant samen de cursus ‘Natuur doet je goed’ aan. Deze cursus is bedoeld voor vrijwilligers en mantelzorgers. In deze cursus leer je in twee bijeenkomsten hoe je met speelse werkvormen en oefeningen met beginnend dementerenden méér kan halen uit een wandeling. IVN heeft de cursus dit jaar al ruim twintig keer gegeven en krijgt van deelnemers een 8,5! Lees hier verder

 
 

Inschrijven nieuwsbrief Ons Ledenvoordeel

KBO-Brabant heeft voor leden een pakket aan voordelen: korting op bijvoorbeeld fietsen, smartphones, telefoonabonnement, gehoorbatterijen, energierekening, hotels, deurcamera's, rolluiken en nog veel meer. Via de website www.onsledenvoordeel.nl is het hele assortiment voor leden zichtbaar en per categorie ingedeeld. Regelmatig zijn er extra aanbiedingen. Willen leden daarvan automatisch op de hoogte blijven, dan kunnen ze zich het beste inschrijven voor de nieuwsbrief van Ons Ledenvoordeel. Dat kan via de volgende link:
https://www.onsledenvoordeel.nl//ons-nieuwsbrief

Misschien een idee om dit bericht door te plaatsen op uw Afdelingswebsite en in uw nieuwsbrief?

 
 

Automaatje

Op maandag 11 september is Brabants eerste ANWB AutoMaatje officieel gestart in de gemeente Helmond. AutoMaatje-chauffeur en wethouder Nathalie van der Zanden (Wmo) bracht de eerste deelnemer naar wijkhuis WestWijzer. KBO-Helmond heeft zich samen met de LEV-groep, de ANWB en de gemeente ingezet om deze voorziening op te starten. Vanaf heden kunnen Helmondse senioren worden vervoerd door onder meer KBO-leden die zich hebben aangemeld als chauffeur. Lees hier verder

 
 

liever thuis! beurs in Eindhoven, eind november

Groepsreis naar de liever thuis! beurs in Eindhoven
Van 23 t/m 25 november vindt de vijfde editie van liever thuis! plaats. Voor deze feestelijke editie is er geregeld dat u als Afdeling of Kring gebruik kunt maken van een speciale actie met zowel entreebewijs als groepsvervoer. Zo kunt u met een groep voordelig en gemakkelijk de liever thuis! beurs bezoeken. Klik hier voor meer informatie.

Gratis kaarten en posters voor de liever thuis! beurs
U kunt nu als Kring of Afdeling gratis toegangskaarten bestellen om uit te delen onder uw leden. Een onbeperkt aantal kaarten (en posters) is op te vragen door een mailtje te sturen naar Denise Metselaar op info@lieverthuis.info of door te bellen via telefoonnummer 085-4011636. Klik hier voor meer informatie.

 
  Een derde 50-plusser liever vaker een dagje weg dan vaker op vakantie

Witte Zusters in dialoog met andere 'wereldverbeteraars'

Brabantse Beauty: Boer Peer

Geheime patiŽntenstop thuiszorgaanbieders

  Gemeenten maken het verschil in koopkracht

Pensioenbestuurders denken aan hun eigen hachje ...

Pensioenvermogen ABP stijgt met 7,1%

Aflossingsvrije hypotheek dreigt molensteen te worden voor 50-plussers