actuele nieuwsberichten | nieuwsarchief

Er zijn 4 nieuwsberichten gevonden.

Opinie-artikel van secretaris Gérard Mustert
17 oktober 2017

Op 13 oktober werd zowel in het Brabants Dagblad als het Eindhovens Dagblad een opinie-artikel gepubiceerd van onze secretaris Gérard Mustert. Ook op de websites van deze dagbladen is het artikel geplaatst. Klik hier om het artikel te lezen.

Laatste nieuwsbrief KNVG, september 2017
18 september 2017

Er is weer een (maandelijkse) nieuwsbrief van de Koepel van Nederlandse Verenigingen van Gepensioneerden, KNVG,  uit.

Klik hier voor het nummer van 26 september 2017.

Voor oudere nummers:
Klik hier voor het septembernummer.
Klik hier voor het augustusnummer.
Klik hier voor het juli-nummer.
Klik hier voor het juninummer.
Klik hier voor het meinummer.

Wilt u zelf een abonnement nemen op deze informatieve nieuwsbrief, klik dan in de nieuwsbrief om u aan te melden.

ANWB AutoMaatje van start in Helmond
12 september 2017

Op maandag 11 september is Brabants eerste ANWB AutoMaatje officieel gestart in de gemeente Helmond. AutoMaatje-chauffeur en wethouder Nathalie van der Zanden (Wmo) bracht de eerste deelnemer naar wijkhuis WestWijzer. KBO-Helmond heeft zich samen met de LEV-groep, de ANWB en de gemeente ingezet om deze voorziening op te starten. Vanaf heden kunnen Helmondse senioren worden vervoerd door onder meer KBO-leden die zich hebben aangemeld als chauffeur.

Wilma Schrover, directeur van KBO-Brabant, heeft tijdens deze officiële gelegenheid nogmaals aangegeven dat zij ANWB AutoMaatje een warm hart toedraagt en dat dit vervoerssysteem voor senioren in heel Brabant uitkomst kan bieden. Naar aanleiding van het artikel over AutoMaatje in ledenmagazine Ons  heeft de telefoon bij KBO-Brabant niet stilgestaan; mensen uit ruim 32 gemeenten hebben aangeboden chauffeur te willen zijn, gebruik te willen maken van dit vervoerssysteem of AutoMaatje in de eigen gemeente op te willen zetten.

AutoMaatje kan worden opgezet in een lokaal samenwerkingsverband, bijvoorbeeld met de KBO Kring, de gemeente en een welzijnsinstelling. Binnenkort volgt meer AutoMaatje-nieuws uit de gemeenten Oosterhout, Breda, Drimmelen, Tilburg en Son en Breugel.

Op de website van het Eindhovens Dagblad staat ook een verslag: klik hier.

Heeft u vragen, neem dan contact op met Edith Mostert, beleidsmedewerker. Telefoon 073-644 40 66 of emostert@kbo-brabant.nl

Steun van KBO-Brabant voor open brief FNV-kaderleden
8 september 2017

Het bestuur van KBO-Brabant, belangenvereniging van 130.000 senioren – voor het overgrote deel pensioengerechtigden –, steunt van harte de open brief die verontruste FNV-kaderleden op 24 augustus jl. hebben gericht tot FNV-voorzitter Han Busker over ons pensioenstelsel. Dit doet het bestuur door middel van een brief aan de FNV.

Klik hier voor de brief van het bestuur van KBO-Brabant.

Om de open brief van de kaderleden van FNV aan de heer Busker te lezen gaat u naar de website van FNV Lokaal.

Er zijn 4 nieuwsberichten gevonden. Terug naar de vorige pagina