Campagne Red de Zorg gaat door!

KBO-Brabant steunt actief de volkspetitie/campagne Red de Zorg die FNV in samenwerking met CNV is gestart. Zoals u op onderstaand filmpje kunt zien, waren we zichtbaar van de partij tijdens de manifestatie in Den Haag op 19 juni jl. Toen konden maar liefst 736.759 handtekeningen worden aangeboden aan staatssecretaris Van Rijn, die slechts in enkele weken konden worden verzameld. Een spectaculaire opbrengst, waaruit blijkt hoe groot onze zorg om goede zorg is.

 

Maar de campagne en het handtekeningen verzamelen gaan door met het oog op Prinsjesdag. Het augustus-nummer van ons ledenmagazine Ons bevatte wederom een antwoordkaart die hopelijk massaal is ingevuld.
De slotmanifestatie vindt op zaterdag 12 september a.s. in Amsterdam plaats en ook daar zullen we weer aanwezig zijn, hopelijk met zoveel mogelijk mensen vanuit onze achterban.
Op kosten van de FNV worden vanuit het hele land gratis bussen ingezet naar Amsterdam en terug. Daarvoor kan iedereen (FNV-lid of niet) zich individueel aanmelden via deze link. Voor een document met veel gestelde vragen klikt u hier. Vanaf donderdag 3 september zullen er ook spotjes worden uitgezonden via Radio en TV. Voor het uitzendschema, klik hier.


In de aanloop naar de slotmanifestatie op 12 september vinden er ook regionaal/provinciaal tal van activiteiten plaats. Zo was er op 31 augustus een persconferentie met de steunende organisaties (waaronder KBO-Brabant) en vindt op 5 september in Noord-Brabant de Tour voor Zorg plaats. Deze zal van start gaan om 10.00 uur op het Pieter Vreedeplein in Tilburg, rond 13.30 uur het Stationsplein in Eindhoven bereiken en vanaf circa 14.45 uur worden afgesloten in ’s-Hertogenbosch, op het Burgemeester Loeffplein. Bent u in de buurt van deze locaties, kom dan vooral kijken, er vinden tal van activiteiten plaats.


We hopen op een verpletterende Brabantse bijdrage aan de volkspetitie en de manifestatie op 12 september a.s.


Reportage bijeenkomst 19 juni

Van de bijeenkomst op 19 juni is door FNV een registratie gemaakt. Bekijk de reportage hieronder.

 

 

 

Terug naar de startpagina