In gesprek met de mantelzorger over zijn plaats aan de keukentafel

De Wmo 2015 beoogt toegankelijke en passende zorg en ondersteuning te bieden aan mensen, zodat zij eigen regie kunnen voeren en kunnen meedoen in de samenleving op een manier zoals zij wensen en die bij hen past. Een belangrijke schakel om tot deze zorg en ondersteuning te komen, is het gesprek met de gemeente, ook wel het keukentafelgesprek genoemd. Hierbij heeft de mantelzorger een eigen positie aan de keukentafel.

Hoe gaat dit in de praktijk in uw gemeente? Driekwart jaar nadat diverse wetten en decentralisaties zijn ingegaan, willen Zorgbelang Brabant en Mezzo, in samenwerking met Aandacht voor Iedereen (AVI) belangenbehartigers, gemeenteraadsleden en ambtenaren mantelzorg uit Noord-Brabant uitnodigen om ervaringen, signalen, goede voorbeelden en bereikte resultaten met elkaar uit te wisselen over dit keukentafelgesprek.

Daartoe worden drie 'dialoogtafels' geporganiseerd op centraal gelegen locaties in Noord-Brabant. U krijgt informatie over het keukentafelgesprek en gaat met elkaar in gesprek. Het programma op deze drie locaties is identiek. U kunt kiezen voor de datum en locatie die u het beste uitkomt.

  • Maandagmiddag 28 september 2015 van 13.30 uur tot 16.30 uur bij landgoed den Heikant, Asdonkseweg 6, 5735 SP in Aarle-Rixtel.

Na afloop is er nog een drankje om te netwerken.

  • Woensdag 30 september 2015 van 16.00 uur tot 19.30 uur bij Zorgbelang Brabant, Ringbaan Zuid 44, 5022 PN in Tilburg.

Tussendoor wordt er gezorgd voor een eenvoudige maaltijd om te netwerken.

  • Dinsdagochtend 13 oktober 2015 van 9.30 uur tot 12.30 uur bij Boerderij De Zellebergen, West-Vaardeke 69, 4731 MB in Oudenbosch.

Aansluitend is er om 12.30 uur een eenvoudige lunch om te netwerken.

 

Door hier te klikken, heeft u de mogelijkheid om u aan te melden voor een van de dialoogtafels. U krijgt een bevestiging van uw aanmelding. Uiteraard kunt u deze uitnodiging verspreiden in uw netwerk.

Heeft u nog vragen, neemt u dan contact op met:
- Gabie Conradi, adviseur Aandacht voor Iedereen (gconradi@zorgbelang-brabant.nl)
- Moniek Lommen, regioadviseur Mezzo (m.lommen@mezzo.nl)

 


 

 


Terug naar de startpagina