SV-Rijen organiseert Loopbaanclub 50+

Voor de meeste leden is het een (mooie) herinnering, maar anderen hebben er nog dagelijks mee te maken: werk, loopbaan en soms werkloosheid. Veel mensen boven 50 jaar denken na over de laatste jaren van hun werkende leven. Zeker nu de pensioenleeftijd steeds hoger wordt. SV-Rijen behartigt de belangen van senioren in de gemeente. Van iedereen ouder dan 50. Daarom is het goed ook stil te staan bij de vraagstukken van jongere leden. Die kunnen immers anders zijn dan die van de gepensioneerden.

Wat is een Loopbaanclub?
De Loopbaanclub is een plaats waar werkzoekenden (al dan niet werkend) gezamenlijk onderzoeken wat ze willen en kunnen op het gebied van werk. Een inspirerende plaats, waar deelnemers niet beoordeeld worden maar in een rustige omgeving samen met anderen hun eigen plan kunnen maken. Met hulp van KBO-Brabant is al eerder een loopbaanclub georganiseerd in Gemert-Bakel. In ONS van juni 2015 kon u daar meer over lezen.

Inhoud
In een Loopbaanclub denken de deelnemers met elkaar mee over werk, werkmogelijkheden, wat zij echt willen en waar zij zich de komende jaren mee bezig willen houden. Een deskundige coach op het gebied van werk zoeken en werk vinden begeleidt de bijeenkomsten.
De Loopbaanclub gaat uit van het principe van ‘halen en brengen’ door de deelnemers. Het gaat om delen van wat je weet en om met elkaar de kansen voor werk te vergroten. Voorbeelden van onderwerpen: verkennen van baankansen, waar vind je werk, is werken als zelfstandige iets voor mij? CV en brief op maat maken, netwerkvaardigheden en solliciteren via internet, eerste indruk (het allerbelangrijkst) en andere manieren om je profiel te versterken.

Voor wie?
U heeft vragen over uw loopbaan en de manier waarop u verder wilt. Of u bent gedwongen om na te denken over de toekomst omdat u werkzoekend bent. De bijeenkomsten van de Loopbaanclub kunt u opvoeren als sollicitatieactiviteit voor het UWV. De bijeenkomsten zijn toegankelijk voor iedereen vanaf ca. 50 jaar die deel neemt, of deel wil nemen, aan het arbeidsproces. U hoeft geen KBO-lid te zijn.

Waar?
In de ruimte van de seniorenvereniging: Sociëteit de Oase, Nassaulaan 62-64 te Rijen.

Deelname
Als u interesse heeft bent u van harte welkom op de voorlichtingsochtend/kennismaking op dinsdag 8 september 2015 vanaf 10.00 uur. Daar krijgt u meer informatie over de werkwijze en de inhoud van de Loopbaanclub. Als u anderen kent voor wie de Loopbaanclub interessant kan zijn kunt u hen natuurlijk ook wijzen op de activiteit.

Ten slotte
Als u besluit om mee te doen verbindt u zich in principe voor vijf bijeenkomsten. Die vinden plaats op dinsdagen 15 september, 29 september, 6 oktober, 13 oktober en 20 oktober. De bijeenkomsten zijn gratis; u betaalt alleen uw kopje koffie. U bent gast van SV-Rijen. Hoewel deelname gratis en vrijwillig is, is uw inzet zeker niet vrijblijvend. Ook andere deelnemers rekenen erop dat de club bij elkaar blijft. Wij stellen het op prijs als u uw komst meldt op mpette@kbo-brabant.nl. Daar kunt u ook uw vragen stellen. Maar binnenlopen zonder aanmelden mag ook.