Meer huishoudelijke hulp in 's-Hertogenbosch door Bert van 't Laar

Drie kwartier huishoudelijke hulp extra per week, dat kreeg een mevrouw uit ’s-Hertogenbosch dankzij de inzet van Bert van ’t Laar. Door nieuwe regels van de gemeente kreeg zij in 2017 opeens nog maar 2 uur en 45 minuten hulp. Terwijl de gemeente in 2010 al bepaalde dat ze vier uur nodig heeft.

Een erg groot verschil vond mevrouw, en dat vond Bert van ’t Laar ook.

 

In 2017 bracht de gemeente haar uren terug van 4 naar 2,5. Na bezwaar aangetekend te hebben werd dat 2 uur en 45 minuten, nog niet voldoende om het huis schoon te houden. De gemeente verwees naar een onafhankelijk onderzoek waarin de benodigde hulp objectief werd vastgesteld.

In het hoger beroep dat Bert van 't Laar aanspande vond de rechter dat de gemeente het onderzoek niet goed had uitgewerkt in de beschikking. Mevrouw had recht op 3,5 uur hulp. De uitspraak kunt u hier lezen. 

 

Bert van 't Laar - een gepensioneerde rechter - helpt, samen met KBO-Brabant, mensen bij problemen in “Wmo-zaken”. Hij doet dat in heel Brabant, en bijna altijd met goed resultaat. De gemeente ’s-Hertogenbosch moet nu de regels voor huishoudelijke hulp weer aanpassen.

Wilt u ook hulp bij aanvragen huishoudelijke hulp, of heeft u andere juridische vragen? De vrijwillige juristen van KBO-Brabant staan voor u klaar.


Terug naar de startpagina