Thema-avond over dementie en langer thuis wonen

THEMA-AVOND OVER DEMENTIE EN LANGER THUIS WONEN

Op woensdag 25 april 2018 van 19.30 tot 21.30 uur vindt in de La Sallezaal van het Cultureel Centrum een voorlichtingsbijeenkomst plaats over twee belangrijke thema’s waar senioren mee te maken hebben of kunnen krijgen: Dementie en langer thuis wonen.
De bijeenkomst is bedoeld voor leden van KBO Baarle-Nassau en Ulicoten, én voor de overige senioren en mantelzorgers in de gemeente Baarle-Nassau.

De toegang is gratis.

Bron: telegraaf.nl

Het is een project van VBOB, Stichting Alzheimer Nederland, het Huis van Morgen en Dementie Vriendelijke Gemeenten.
De KBO’s van Ulicoten en Baarle-Nassau willen de informatieachterstand die er is rond dementie en langer thuis wonen inhalen.

Daarom bevelen wij deze avond aan.
De bijeenkomst start met Stichting Alzheimer Nederland en Samen dementievriendelijk.
Hun vertegenwoordigers zullen de mensen informeren over vergeetachtigheid en dementie.

Dan is er een koffiepauze waarna ambassadeurs van het Huis van Morgen vertellen over nieuwe (technologische) toepassingen in woningen die senioren kunnen ondersteunen.

Zij zullen vertellen over de verschillende toepassingen aan de hand van een presentatie, filmpjes en natuurlijk door een product te demonstreren.
De overige tijd is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan een panel dat bestaat uit deskundigen uit de regio.

WMO-ambtenaar Kitty Vrolijk van de gemeente Baarle-Nassau, Marieke Aarts casemanager dementie van Careyn in Alphen, Chaam, Ulvenhout, Bavel en Baarle-Nassau en ergotherapeut Lisanne van Gils hebben zitting in het panel.

U hoeft zich niet aan te melden.

De bijeenkomst is vrij toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in het thema.

De zaal is een half uur voor aanvang open en de koffie staat klaar.