Onze vereniging ging dinsdag 8 mei 2018 op dagreis naar de Voerstreek

 

Onze vereniging ging dinsdag 8 mei 2018 op dagreis naar de Voerstreek

 

Om kwart voor 9 vertrokken 41 reizigers vanaf de bushalte bij Janshove naar de eerste tussenstop, waar we in het najaar van 2017 ook waren geweest, namelijk Thorn, het witte stadje.

Na een lekkere punt Limburgse vlaai met een kop koffie of thee ging het richting Zuid-Limburg via de buitenwijken van Maastricht.

 

 

Bij aankomst in de Wilhelminatoren in Vaals, gelegen vlak bij het drielandenpunt, stond de koffietafel met de gebruikelijke kroket al klaar.

Na deze lunch gingen we weer de bus in voor een tocht door de prachtige glooiende Voerstreek, waar ze 3 talen spreken Vlaams, Frans en Duits.

Onder leiding van gids Jo kregen we vele beschrijvingen en anekdotes te horen van deze soms roerige streek van België.

 

Anders dan in het programma was aangegeven was de eerste stop bij de brouwerij Grain d’Orge in Hombourg.

 

 

Een relatief kleine brouwerij waar we een rondleiding kregen. En je kon aan de uitspraak van het Vlaams door de vrouwelijke gids goed merken dat we ons bevonden in het Franssprekende deel van de Voerstreek.

Na een bezoek aan de bottelarij gingen we de trap op naar het degustatielokaal waar we een blond (Brice) en bruin (Joup) biertje mochten proeven. In het winkeltje werden nadien verschillende biertjes gekocht.

 

 

Verder met de bus nog genoten van de omgeving en in Margraten een bezoek gebracht aan de Militaire Begraafplaats waar meer dan 8000 Amerikaanse en Canadese soldaten begraven liggen, als slachtoffer gevallen bij de bevrijding van ons land aan het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Hier werd in stilte genoten van de rust en het mooi aangelegde park. Ook werd hier bij het verlaten van de bus een groepsfoto gemaakt voor de bloeiende rododendrons.

 

 

De rondrit eindigde weer bij de Wilhelminatoren waar we van een lekker 3-gangendiner genoten.

De terugreis via België verliep zonder veel ophoud, zodat we iets na 9 uur weer terug in Baarle waren met chauffeur Theo.

Het was een prachtige en zeer interessante uitstap bij heerlijk lenteweer.

 


Terug naar de startpagina