ANWB AutoMaatje Tilburg is op zoek naar vrijwilligers.

De Gemeente Tilburg, KBO en  ContourdeTwern gaan in samenwerking met de ANWB het project “ANWB AutoMaatje” opzetten in Tilburg. Op dinsdag 25 september 2018 gaan we officieel van start.

Nederland telt ruim 4 miljoen ouderen. 25 procent daarvan voelt zich eenzaam. Dat komt vooral omdat ze niet meer mobiel zijn. Ook in Tilburg raken steeds meer mensen geïsoleerd van de buitenwereld omdat hun mogelijkheden om naar buiten te gaan, bijvoorbeeld door leeftijd of gezondheid, steeds beperkter worden. Met ANWB AutoMaatje kunnen zij weer meedoen in de maatschappij.

Vrijwilligers van ANWB AutoMaatje vervoeren met hun eigen auto minder mobiele mensen. Zo kan men weer naar de kapper, de huisarts, een boodschap doen, maar ook weer lekker op de koffie gaan bij vrienden.

Om dit project tot een succes te kunnen maken zijn wij op zoek naar chauffeurs.

Heeft u een eigen auto? En heeft u tijd en zin om met een plaatsgenoot op pad te gaan? Dan zijn wij op zoek naar u. Voor het project hebben we een pool met chauffeurs nodig die dit project kunnen gaan uitvoeren. Als vrijwillige chauffeur krijgt u een onkostenvergoeding van €0,30 per kilometer plus eventuele parkeerkosten. Deze vergoeding wordt betaald door de deelnemer. Uw auto moet een geldige APK keuring en minimaal een WA-verzekering met inzittenden dekking hebben.  Chauffeurs moeten jonger zijn dan 75 jaar en er wordt u gevraagd een Verklaring Omtrent Gedrag af te geven. U bepaalt zelf hoe vaak u wilt rijden.

Wat mag u van ons verwachten:

-        ondersteuning en begeleiding

-        vergoeding van de verklaring omtrent gedrag

-        Deskundigheidsbevordering

-        elk jaar een leuk presentje en bedankmomentje.

Contact

Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger? Of wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met Pascalle van Poppel, coördinator ANWB AutoMaatje Tilburg, op 06-81330298 of AutoMaatje@contourdetwern.nl