Vijftigjarig jubileum KBO Stokhasselt

Zingen en feesten

Een receptie, een feestmiddag en een meezingavond. Dat zijn de ingrediënten van de viering van het vijftigjarig bestaan van KBO Stokhasselt. Deze afdeling van de ouderenbond heeft 500 euro gekregen van Verrijk je Wijk, het project waarmee de gemeente Tilburg ideeën van inwoners om hun omgeving leefbaarder te maken, financiert. Met dit bedrag kunnen de senioren dus een leuk feestje bouwen.

Secretaris Kees Janssens van KBO Stokhasselt verheugt zich op de festiviteiten bij KBO Stokhasselt.

Op deze archieffoto uit 2016 krijgt hij voor zijn inzet voor de ouderenbond de zilveren speld van voorzitter Els Aarts van

KBO Tilburg.

Secretaris Kees Janssens kijkt al uit naar de festiviteiten, die van donderdag 20 tot en met zaterdag 22 september bij KBO Stokhasselt plaatsvinden. Op die eerste dag is er een receptie. De dag erna vindt in wijkcentrum De Ypelaer de feestmiddag voor de leden van KBO Stokhasselt plaats. “Ze krijgen eerst koffie met iets lekkers”, vertelt hij. “Ook is er een deejay, die muziek draait waar ouderen van houden, bijvoorbeeld uit de jaren ‘60. De mensen kunnen vragen wat ze willen.” Waarschijnlijk is er ook een optreden van de bekende Tilburgse cabaretière Karin Bruers, maar dit staat nog niet voor 100 procent vast. Ten slotte is er een diner.”

Het jubileum wordt afgesloten met een gezellige meezingavond op zaterdag 22 september. Artiesten als André Rieu, Jan Smit en de Zangeres Zonder Naam zullen ongetwijfeld allemaal de revue passeren. Alle bezoekers van De Ypelaer die (nog) geen lid van KBO zijn, mogen hierbij aanwezig zijn. De festiviteiten worden door verschillende sponsors mogelijk gemaakt.

Klein maar hecht

Volgens Janssens is KBO Stokhasselt een kleine, maar hechte vereniging. “We kennen maar weinig verloop.” Er zijn diverse activiteiten te doen. De biljartvereniging telt 32 leden, de koersbalvereniging 20. Wie hier geen belangstelling voor heeft, kan onder meer fietsen, bingo spelen, kaarten, kaarten maken, gymmen en bloemschikken. Janssens: “KBO Stokhasselt doet nog meer. Onze leden kunnen bij ons terecht met allerlei vragen over zaken die verband houden met het Rijk of de gemeente, bijvoorbeeld de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, kortweg de WMO. Ook helpen we leden met het invullen van onze belastingformulieren en beantwoorden we vragen over gezondheid en dergelijke. Dit doen wij met ondersteuning van onze ouderenadviseur. Komt zij er zelf niet uit, dan kan zij juridische ondersteuning inschakelen. Daarnaast verwijzen wij leden voor hun rijbewijskeuring naar de arts die hiervoor het voordeligste tarief rekent.”

KBO Stokhasselt heeft zich verder nog een nobel doel gesteld. “Wij willen de eenzaamheid van mensen proberen op te lossen”, zegt Janssens. “De vraag is echter waar ze zitten. Tot slot is onze afdeling er ook voor de minima in Tilburg. Sinds kort zamelen wij gebruikte kleding in, die wij via onze eigen tussenpersoon aan financieel minderbedeelden aanbieden tegen een zeer laag, kostendekkend tarief. De biljartvereniging neemt de kleding in ontvangst.”

KADER:

Stadsnieuws besteedt regelmatig aandacht aan de initiatieven van de KBO. Iedere 50-plusser kan bij deze ouderenbond terecht voor zeer uiteenlopende activiteiten. De organisatie komt daarnaast op voor senioren en behartigt hun belangen. Word ook lid. Meer info: www.kbo-kringtilburg.nl, info@kbo-kringtilburg.nl en 06-46244027.