Overlast van de buren? Buurtbemiddeling werkt

In ons land wonen we vaak dicht op elkaar. Dat kan gezellig zijn maar het kan ook leiden tot irritaties.

Dat begint vaak met een kleinigheidje als bijvoorbeeld geluidsoverlast, rommel op straat, overhangende takken.

Door hier niet met elkaar over te praten, bestaat de kans dat er een conflict ontstaat.
Als je er zelf met de buren niet uitkomt, kan Buurtbemiddeling helpen.

Als neutrale, onafhankelijke partij helpt Buurtbemiddeling jou en je buren met elkaar in gesprek te gaan en zelf een oplossing te bedenken die voor iedereen acceptabel is.

Dit voorkomt dat problemen uit de hand lopen. Samen werk je aan een oplossing die voor iedereen ac­ceptabel is.

Soms is één gesprek al voldoende om het contact te herstellen en tot afspraken te komen.

Deelname aan Buurtbemiddeling is op vrijwillige basis en bovendien gratis.

Waarvoor kun je Buurtbemiddeling inschakelen?

Je kunt Buurtbemiddeling inschakelen als je overlast er­vaart van je buren, bijvoorbeeld door:

harde muziek of andere geluiden, huisdieren, parkeren, pesterijen, rommel of stank,  overhangende takken of erfafscheiding

De coördinator Buurtbemiddeling bepaalt of je situatie geschikt is om te bemiddelen.

Voorwaarde is onder meer dat je bereid bent om met je buren te praten over mo­gelijke oplossingen.

Hoe werkt Buurtbemiddeling?

Buurtbemiddeling werkt met gemotiveerde en betrokken vrijwilligers die speciaal zijn opgeleid tot bemiddelaar.

Zij vellen geen oordeel, zijn onpartijdig en betrouwbaar, flexibel, geduldig, kunnen overtuigen en zijn bovenal goede luisteraars.

Ze worden aangestuurd door de coördinator Buurtbemiddeling van ContourdeTwern.

Aanmelden

Buurtbemiddeling wordt uitgevoerd in opdracht van de gemeente Baarle-Nassau en in samenwerking met de politie.
Ervaar je overlast van de buren, kom je er samen niet uit en wil je Buurtbemiddeling inschakelen?

Of wil je je aanmelden als bemiddelaar? Neem dan contact op met de coördinator Eus van Beijsterveldt, telefoon 0416 33 34 45.

Haar e-mailadres is: buurtbemiddelingbaarle-nassau@contourdetwern.nl