Speciaal aanbod Stichting Koninklijke Souvenir Kamermuziek Tilburg

De Tilburgse Stichting Kamermuziekconcerten Koninklijke Liedertafel Souvenir des Montagnards (verder: Souvenir) organiseert al tientallen jaren klassieke muziekconcerten van het allerhoogste niveau. Deze concerten vonden eerst plaats in de Aula van de Tilburgse Universiteit. Vanwege een langdurige renovatie van het hoofdgebouw van de universiteit met daarin de Aula is de Souvenir in 2010 verhuisd naar de prachtige Concertzaal in het centrum van Tilburg.

Sindsdien vormen de concerten van de Souvenir een waardevolle aanvulling op het muzikale aanbod van Theaters Tilburg. Souvenir brengt internationale topmusici naar Tilburg en maakt klassieke muziek toegankelijk voor een breed publiek tegen een betaalbare prijs. Dit is mogelijk dankzij een substantiële subsidie van de gemeente Tilburg.

Voor meer informatie over de Souvenir verwijs ik u graag naar onze website www.kamermuzieksouvenir.nl

Ons motto is: “Ontdek, beleef, ontmoet de internationale top in kamermuziek”. Dit ontdekken en beleven geven wij sinds een jaar of twee een extra impuls met de “luisterlessen” van onze Souvenir Academie: in de aanloop naar een aantal concerten organiseren wij in de Schouwburg - steeds op twee dinsdagochtenden van 10 tot 12 uur –  korte cursussen waarin de deelnemers kennis vergaren over de geschiedenis van klassieke muziek, de componisten, hun composities en de theorie waarop deze zijn gebaseerd.

De deelnemers aan de Souvenir Academie vertellen ons dat zij de concerten dankzij deze lessen intenser beleven en meer inzicht krijgen in de composities. De deelnemers ervaren dit als een nuttige tijdsbesteding en wij zien ook dat het onderlinge contact toeneemt. Deze kennismaking – ook op het persoonlijke vlak – leidt dan ook weer tot herkenning en gezellige ontmoetingen tijdens de concerten. Vaak komen de artiesten na afloop van het concert naar de foyer van de Concertzaal om daar een praatje te maken met de bezoekers of cd’s te signeren.

Wij zijn ervan overtuigd dat de Souvenir Academie een belangrijke bijdrage kan leveren aan het bestrijden van eenzaamheid onder ouderen die geïnteresseerd zijn in klassieke muziek. Autoriteiten zoals de neuropsycholoog Erik Scherder of onze “eigen” Margriet Sitskoorn,

hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan de Tilburgse Universiteit en lid van ons Comité van Aanbeveling, zeggen dat klassieke muziek een positieve uitwerking heeft op ons brein en onze gestemdheid.

Vanuit deze gedachte bieden wij de leden van de 21 afdelingen van de KBO-Kring Tilburg aan om de drie resterende lescycli van de Souvenir Academie van het seizoen 2018-2019 tegen een sterk gereduceerd tarief van 18,- Euro per cyclus van 2x2 uur te bezoeken. Het normale tarief is € 25,- per lescyclus. Voor degenen die besluiten om alle drie lescycli tegelijk te boeken maken wij een speciale prijs van € 50,-. De entreeprijzen zijn inclusief koffie en thee.

Daarnaast bieden wij uw leden een korting van 25% op de entreeprijs van alle Souvenir-concerten

In de bijlage vindt u een overzicht van de data van de Souvenir Academie en de concerten alsmede de bijbehorende (gereduceerde) entreeprijzen. De entreeprijzen voor de concerten zijn inclusief garderobe en een gratis pauzedrankje (koffie, thee, water). Als extraatje van de Souvenir kunnen de bezoekers na afloop van het concert tegen inlevering van hun entreebewijs nog een gratis consumptie aan een van de bars in de foyer van de Concertzaal halen om onder het genot van een drankje nog wat na te praten over het concert. Zo geven wij de ons motto “Ontdek, beleef, ontmoet” een extra dimensie.

Wij zouden het zeer op prijs stellen als u deze brief zou willen doorsturen naar de afdelingen van de KBO-kring Tilburg. Geïnteresseerde afdelingsbesturen kunnen voor nadere informatie en/of aanmelding van leden contact opnemen met ondergetekende. Dat kan per e-mail: ghauser@kpnplanet.nl of telefonisch: 06-1277 1332).

Dit aanbod geldt voor alle leden van de KBO-Kring Tilburg voor het nu lopende seizoen 2018-2019. Mocht dit een succes blijken dan praten wij graag met u verder over een verlenging van ons aanbod.

De door ons aangeboden korting geldt alleen voor nieuwe bezoekers. De kortingsregeling geldt niet voor KBO-leden die al in het bezit zijn van een seizoenabonnement 2018-2019 of losse toegangsbewijzen voor onze concerten of al lessen van de Souvenir Academie hebben geboekt. Het Souvenir-abonnement voor de 11 concerten van dit seizoen – waarvan al twee concerten hebben plaatsgevonden - kost € 239 (1e rang) en € 211,- (2e rang) en geeft al een forse korting van 36% op de entreeprijs voor al onze concerten.

In afwachting van uw bericht verblijf ik met vriendelijke groet,

Namens het bestuur van de Koninklijke Souvenir Kamermuziek,

Souvenir Concerten & Souvenir Academie seizoen 2018-2019

Meer info over de concerten vindt u op www.kamermuzieksouvenir.nl

Alle concerten vinden plaats in de Concertzaal Tilburg en beginnen om 20.00 uur

Parkeren:        gratis fietsenstalling bij de Concertzaal;

Parkeergarage Schouwburg en parkeergarage Koningsplein of Emmapassage

Hoe het werkt:

Ga naar de kassa van Theaters Tilburg in de Schouwburg.

Op vertoon van uw KBO-lidmaatschapsbewijs ontvangt u maximaal twee kaartjes voor de Concertzaal tegen de hieronder vermelde gereduceerde entreeprijs (korting: 25%).

NB: de normale entreeprijzen voor de concerten van The King’s Singers en Nicolai Lugansky  zijn

€ 39,- (1e rang) en € 35,- (2e rang). De normale prijzen voor de overige concerten zijn respectievelijk

€ 32,-  en € 28,-.

1e concert