13 augustus 2020

Bijeenkomsten Samen beslissen

Afdelingen of Kringen: organiseer een themabijeenkomst over Samen beslissen

Op 5 augustus organiseerde KBO Eindhoven in samenwerking met medisch specialisten een themabijeenkomst Samen Beslissen. Het doel van de bijeenkomst was om (oudere) patiënten en hun naasten bewuster te maken van het belang van een goede voorbereiding en ondersteuning bij een ziekenhuisbezoek. Zodat zij in het gesprek met de arts hun persoonlijke situatie en voorkeuren kunnen inbrengen, zich zekerder voelen over de keuzes die ze samen met de arts maken, gemotiveerder zijn om een behandeling vol te houden en vaker kiezen voor behandelingen die bijdragen aan hun kwaliteit van leven.  In het Eindhovens Dagblad verscheen hierover een artikel (klik hier).

De bijeenkomst was een groot succes. Daarom bieden wij andere Afdelingen of Kringen ook deze mogelijkheid aan. Wilt u ook een (corona-proof) themabijeenkomst over Samen beslissen organiseren, neem dan contact op met KBO-Brabant. Bel 073 – 644 40 66 of mail naar Info@kbo-brabant.nl.

Meer info over Samen beslissen?
Als u hier klikt treft u meer informatie en tips in het kader van Samen beslissen. Het kan rust geven om tijdig na te denken over de keuzes die er te maken zijn en welke gevolgen die hebben. Als u en uw naasten hierover goed geïnformeerd zijn, er samen over gesproken hebben en van elkaar weten wat de wensen zijn, kan dat veel rust geven en paniek op het moment suprême voorkomen.

 

Aanmelden nieuwsbrief Ons Actueel?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van nieuws dat wij publiceren? Schrijf u in voor de nieuwsbrief Ons Actueel, die tweewekelijks verschijnt. Klik hier om u aan te melden.