23 november 2020

Brabantse Week van het Wonen

Vergrijzing: urgente opgave, maar ook een kans!

Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 november 2020 was de Brabantse Week van het Wonen. Een week, georganiseerd door de provincie, met allerlei online presentaties waarbij aandacht werd gevraagd voor de enorme woonvraag in Brabant. Het waren boeiende en leerzame presentaties, allemaal terug te zien op de site: www.brabant.nl/weekvanhetwonen.

Voorzitter Leo Bisschops verzorgde ook een webinar tijdens deze week: over de vergrijzing in onze provincie en de consequenties daarvan voor wonen en zorg.

De toename van het aantal huishoudens de komende 20 jaar (in Brabant 155.000) is volledig toe te schrijven aan de toename van het aantal huishoudens van senioren (65+). De opgave om voldoende geschikte woningen te hebben waarin mensen oud kunnen worden, met of zonder zorg, is dan ook groot en urgent.

Leo Bisschops gaf aan dat deze urgentie omgezet moet worden in goede ondersteuning voor (groepen) ouderen die het heft in eigen hand nemen.  Maar ook de andere presentaties die dag, onder andere van Roger Otto, bestuurder van Brabant Wonen en Hans Adriana, Taskforce Wonen en Zorg, zijn aan te bevelen in het thema vergrijzing in Noord-Brabant.

Klik hier om de webinar met Leo Bisschops terug te kijken.

 

Ook nieuwsbrief Ons Actueel ontvangen?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van nieuws dat wij publiceren? Schrijf u in voor de nieuwsbrief Ons Actueel, die tweewekelijks verschijnt. Klik hier om u aan te melden.