6 oktober 2020

Campagne Aandacht voor elkaar

Het ministerie van Justitie en Veiligheid start vandaag, 6 oktober, de campagne Aandacht voor elkaar. Wij ontvingen het volgende bericht.

“Het coronavirus raakt ons allemaal. In ons werk, onze vrije tijd en het contact met familie en vrienden. Na ruim een half jaar slaat coronamoeheid toe, juist nu besmettingen weer toenemen. Ondernemers krijgen harde klappen, banen zijn onzeker en jongeren worden beperkt in hun doen en laten. Mensen voelen zich sneller eenzaam, zeker nu de dagen korter worden, het virus hardnekkig blijft en we niet weten wanneer ons leven weer normaal wordt.

Volhouden wordt dus lastiger. Daar hebben we elkaar heel hard bij nodig. Daarom zetten we vanaf 6 oktober samen de schouders onder Aandacht voor elkaar. Een landelijk initiatief om nog meer naar elkaar om te zien. En om aandacht te hebben voor elkaars verdriet, teleurstelling en onzekerheid. Zo blijven we elkaar vasthouden, ook als we afstand houden.

Overal in het land bloeien mooie, hartverwarmende acties op, waarmee mensen klaarstaan voor elkaar in coronatijd: een kort bezoekje aan de deur, een kaartje in de brievenbus, boodschappen voor elkaar doen, een online verhalenavond of een dagelijks telefoontje. Iedereen beleeft deze tijd anders. We kunnen dus veel voor elkaar doen.

Hebt u een goed idee of initiatief, waarmee u klaar staat voor anderen? Of wilt u graag uw verhaal vertellen? Deel dan uw ervaringen en ideeën met #aandachtvoorelkaar of op www.aandachtvoorelkaar.nl. Alle activiteiten en verhalen verzamelen we de komende tijd op die website.

We hopen dat de mooie voorbeelden een inspiratie voor anderen zullen zijn om nog meer naar elkaar om te zien. Zo brengen we met elkaar de beweging op gang.”

Speciale uitzending omroep MAX
In een speciale uitzending van Tijd voor MAX op 6 oktober, live vanuit Congrescentrum 1931 in ‘s-Hertogenbosch, werd de aftrap voor deze landelijke campagne gedaan. Mark Rutte en Hugo de Jonge schoven aan bij presentatoren Sybrand en Martine. Zij vertelden over het initiatief, deelden hun ervaringen en blikten terug op (vóór de uitzending) gevoerde gesprekken met Brabanders. Ook deze Brabanders waren te gast.

Klik hier om de uitzending te bekijken.

 

Aanmelden nieuwsbrief Ons Actueel?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van nieuws dat wij publiceren? Schrijf u in voor de nieuwsbrief Ons Actueel, die tweewekelijks verschijnt. Klik hier om u aan te melden.