1 april 2021

Campagne Senioren en Veiligheid

Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont. Daarom werkt KBO-Brabant mee met de campagne van het ministerie van Justitie en Veiligheid aan de Senioren en Veiligheidsmaand. Senioren krijgen concrete tips om te voorkomen dat ze slachtoffer worden en over wat ze moeten doen als het wel gebeurt. Onder de slogan ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ wordt gedurende vier weken aandacht besteed aan verschillende vormen van criminaliteit: meekijken bij pinnen, babbeltrucs, hulpvraagfraude (via bijvoorbeeld WhatsApp), phishing, spoofing en online veiligheid.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid tekende een samenwerkingsconvenant met Politie, CCV, ANBO, KBO-PCOB, KBO-Brabant, NOOM, SeniorWeb en Koepel Gepensioneerden. Klik hier voor een videofilmpje daarover.

Speciaal voor vrijwilligers en consultants van de ouderenbonden en seniorenorganisaties was er op donderdag 8 april een webinar om ze te informeren over de vormen en risico’s van oplichting voor senioren. Hiervoor is een brochure ontwikkeld die handvatten biedt om de senioren van juiste en eenduidige informatie te voorzien.

Ook zijn er nog twee andere webinars, op 15 en 22 april, gepresenteerd door Catherine Keyl. Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont!

 

Links

Klik hier voor het volledige persbericht over de campagne.

Klik hier voor een webpagina over de specifieke campagne pagina Senioren en Veiligheid. Met onder andere het programma van de campagne en allerlei tips met filmpjes. Daar staat ook een link naar de webinars. Deze zijn ook achteraf nog na te kijken.

Klik hier voor een wat algemenere pagina ‘Maak het ze niet te makkelijk’.

Klik hier voor de overzichtelijke brochure met allerlei oplichtingstrucs.

 

Bekijk ook onze pagina over fraude en oplichting

Hierop staat onder andere de eerdere campagne van september 2020, met filmpjes. Klik hier.

 

Ook nieuwsbrief Ons Actueel ontvangen?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van nieuws dat wij publiceren? Schrijf u in voor de nieuwsbrief Ons Actueel, die tweewekelijks verschijnt. Klik hier om u aan te melden.