15 juli 2021

Cliënt in Beeld-prijs van LCR

Inschrijven kan nú

BURGERS BOUWEN AAN VERTROUWEN

Meer en meer is er aandacht voor het feit dat het vertrouwen van burgers in de overheid aan het verdwijnen is. Niet voor niks, als we kijken naar de Toeslagenaffaire en de problemen bij de uitvoering van uitkeringen. Het herstel van vertrouwen is alleen mogelijk als burgers bij het (nieuwe) beleid van de overheid worden betrokken. De overheid is er voor ons – burgers – en niet andersom.

De Landelijke Cliëntenraad (LCR) is op zoek naar goede voorbeelden van organisaties en burgers die de afstand van de burger tot de overheid weten te overbruggen. Goede voorbeelden kunnen anderen weer verder helpen. Op welke manier zorgen zij ervoor dat naar burgers wordt geluisterd? Kent u zo’n voorbeeld of bent u zelf zo’n organisatie of vereniging, meld het dan aan voor de Cliënt in Beeld-prijs. Het thema? Burgers bouwen aan vertrouwen.

Wat kun je winnen?
Zowel de winnaar van de Jury- als van de Publieksprijs ontvangt 2500 euro en een mooi aandenken. Uitreiking vindt plaats op het congres van de LCR op 28 oktober 2021.

Richtlijnen

  • Deadline van de inzending is 1 september 2021.
  • De jury beoordeelt half september de inzendingen en iedereen krijgt hierna bericht. Genomineerden krijgen een uitnodiging voor het congres op 28 oktober (max. 2 personen per organisatie). De genomineerde initiatieven worden in beeld gebracht via een film.

Lees hier meer op de site van de LCR.

 

Ook nieuwsbrief Ons Actueel ontvangen?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van nieuws dat wij publiceren? Schrijf u in voor de nieuwsbrief Ons Actueel, die tweewekelijks verschijnt. Klik hier om u aan te melden.