23 september 2020

Digizine over Blauwe zones

Ons jaarthema van 2018, Blauwe zones, nog steeds actueel

Op aarde zijn vijf gebieden waar mensen een aantoonbaar langere levensduur hebben en langer gezond blijven. Waar vinden we deze Blauwe zones? Wat is de overeenkomst in leeftijd in die gebieden? En welke andere factoren hebben hier invloed op? In 2018 besteedden wij het hele jaar aandacht aan dit thema, in samenwerking met Avans Hogeschool en onderzoeker Lowie van Doninck van het lectoraat Active Ageing.

Ons project Vitaliteitsdagen is hieruit voorgekomen. Afdelingen kunnen deze dagen organiseren voor hun leden, met hulp van een team dat is opgeleid  door KBO-Brabant. Tijdens deze dagen kunnen senioren gedurende een bepaalde periode op een toegankelijke locatie in eigen wijk of dorp vrijwillig meedoen aan een vitaliteitscheck. Naast het meten van concrete waarden zoals cholesterol, bloeddruk, evenwicht, knijpkracht, gewicht, spier- en botmassa, vindt er ook een goed gesprek plaats. Klik hier voor meer informatie daarover.

Nu heeft Lowie van Doninck over dit onderwerp een ‘digizine’, een digitaal magazine, gemaakt. Ook KBO-Brabant wordt hierin genoemd. Wij delen dit graag met u! Klik hier.

Aanmelden nieuwsbrief Ons Actueel?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van nieuws dat wij publiceren? Schrijf u in voor de nieuwsbrief Ons Actueel, die tweewekelijks verschijnt. Klik hier om u aan te melden.