21 februari 2021

Enquête medicijnverpakkingen

Het consumentenprogramma Kassa doet – naar aanleiding van een eerder onderzoek bij vier patiëntenorganisaties – uitgebreid onderzoek naar de gebruiksvriendelijkheid van medicijnverpakkingen voor mensen die een beperkte handfunctie hebben (door bijvoorbeeld een aandoening of ziekte aan de pezen, zenuwen, gewrichten, botten en/of spieren). Denk hierbij aan mensen met reuma, artrose, spierdystrofie, Ehlers-Danlos of een andere aandoening waardoor de handfunctie beperkt is.

Hiervoor heeft Kassa een enquête opgezet, waarmee ze de problemen in kaart willen brengen. Zo kijken ze hoe vaak mensen geholpen worden door een arts of apotheker in het vinden van een alternatief en onderzoeken ze of medicijnverpakkingen de afgelopen twee jaar juist gebruiksvriendelijker of gebruiksonvriendelijker zijn geworden. Hier willen ze binnenkort in een uitzending op terugkomen.

De enquête kunt u hier invullen. Mocht u de enquête niet kunnen invullen, dan kunnen uw naasten dat uiteraard namens u doen.

U kunt de enquête invullen tot 3 maart 2021.

 

Ook nieuwsbrief Ons Actueel ontvangen?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van nieuws dat wij publiceren? Schrijf u in voor de nieuwsbrief Ons Actueel, die tweewekelijks verschijnt. Klik hier om u aan te melden.