12 mei 2020

Gratis helpdesk digitale vragen

Bellen met álle digitale vragen die u hebt

Vanwege het coronavirus biedt het Ouderenfonds samen met VodafoneZiggo en Samsung de gratis Helpdesk Welkom Online aan. U kunt hen bellen met al uw online en digitale vragen. Zij helpen u graag verder!

Juist nú is online contact nog belangrijker. De Helpdesk Welkom Online beantwoordt vragen zoals: hoe kan ik videobellen, hoe houd ik contact via social media en hoe kan ik online spelletjes spelen met anderen? En zij helpen u ook met vragen als: waar vind ik de laatste informatie over het coronavirus?

U kunt de Helpdesk Welkom Online bereiken op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur via 088-344 2000. De hulplijn is gratis. U betaalt alleen reguliere gesprekskosten.

Lees HIER verder op de website van het Ouderenfonds.

KBO-Brabant ondersteunt dit initiatief van harte

Maak er vooral gebruik van en informeer als Afdeling ook uw achterban door het bericht door te plaatsen via e-mail of website, alhoewel minder-digitale-leden natuurlijk lastiger te bereiken zijn. Doe dan ook een oproep in uw nieuwsbrief. En kijk naar de mogelijkheden om leden die nog niet digitaal zijn te voorzien van de nodige apparatuur. Verderop in dit bericht vindt u tekst over partijen die gratis apparaten ter beschikking stellen. Ook zijn er gratis cursussen, begeleid door vrijwilligers.

Gratis lesprogramma Welkom Online

Wilt u (beter) wegwijs worden op het internet? Contact houden met anderen via social media? Videobellen met uw kleinkinderen? Start dan met het gratis, laagdrempelige en online lesprogramma Welkom Online van het Ouderenfonds, VodafoneZiggo en Samsung. U leert stap voor stap van alles over bijvoorbeeld videobellen, filmpjes bekijken, online zoeken en social media. Meteen zelf aan de slag om digitaal vaardiger te worden? Dat kan op www.welkomonline.nl.

“Normaal belt mijn familie via video. Nu weet ik ook hoe het werkt en kan ik het zelf!” Met het gratis lesprogramma Welkom Online leerde mevrouw Meijer (75) hoe ze kan videobellen. Mevrouw Braams (88) kan nu ‘scrollen’ en online boodschappen doen!

U kunt zich aanmelden als u het lesprogramma wilt volgen samen met een vrijwilliger. Klik HIER.

Aanvragen van gratis apparaten

Hebt u geen apparaten om online contact te maken? U kunt een aanvraag doen om in aanmerking te komen voor een gratis apparaat. Het platform Allemaal Digitaal kan ervoor zorgen. Het is een gezamenlijk initiatief van publieke en private partijen om gebruikte laptops in te zamelen zodat zo veel mogelijk Nederlanders digitaal mee kunnen doen.

Klik HIER voor de nodige informatie.