29 september 2020

KBO Den Dungen op TV 28 september

Zoals bij veel KBO-Afdelingen, komen de activiteiten weer langzaam op gang.
Ook bij KBO-Afdeling DuBOS in Den Dungen. Met ‘gericht maatwerk’, dus binnen de ‘spelregels van het RIVM’, zijn activiteiten grotendeels weer gestart.

De redactie van het KRO-NCRV TV-programma Kruispunt wilde hiervan heel graag TV-opnames komen maken, en dat is gebeurd op zaterdag 12 september, in Ontmoetingscentrum Litserborg. Een aantal activiteiten komt aan bod, zoals line-dance, koersbal, bewegen op muziek. Deze vinden wekelijks plaats. Een aantal leden wordt geïnterviewd.

Op 28 september was de uitzending. Klik hier voor de vooraankondiging op de website van Kruispunt. En klik hier om de uitzending na te kijken.

 

Verder schreef DuBOS ons:

‘Zoals bij de meeste KBO-Afdelingen, komen de activiteiten weer langzaam op gang.  

Bij DuBOS gaat dat zeker niet anders. Met ‘gericht maatwerk’, dus binnen de ‘spelregels van het RIVM’, zijn onze activiteiten grotendeels weer gestart. De grote activiteiten waarbij we zoals in het verleden veel leden verwachten geven nog problemen. Door de beperkte faciliteiten, te kleine zalen of ruimtes, zijn we nog beperkt in onze mogelijkheden. Onze seizoensopening bijvoorbeeld, waar doorgaans gemiddeld 150 leden naar toe komen, moest worden opgedeeld in een identiek middag- en avondprogramma. Overigens was dit wel goed geslaagd, maar het bracht toch extra kosten en inzet met zich mee. 

Zo gaan we zeker voor de komende periode kijken wat onze mogelijkheden zijn. Vanzelfsprekend gaan we zeer zorgvuldig om met alle maatregelen en gaan we zeker geen ‘sluipwegen‘ zoeken om toch maar te kunnen organiseren. Wij gaan zeer zorgvuldig te werk!!! 

Maar wat voor ons wel weer heel leuk is, is dat we afgelopen weken/dagen als DuBOS uitgebreid contact hebben gehad met de KRO-NCRV. De redactie van het KRO-NCRV TV-programma Kruispunt wilde dolgraag tv-opnames komen maken van de activiteiten van DuBOS in Den Dungen. 

Afgelopen zaterdag, 12 september, heeft het productieteam van Kruispunt opnames gemaakt in het Ontmoetingscentrum Litserborg in Den Dungen van een aantal activiteiten als line-dance, koersbal, bewegen op muziek, etc. die wekelijks plaatsvinden met de leden van DuBOS. 

Op 28 september (22.50 uur) wordt een gedeelte van de opnames die gemaakt zijn, uitgezonden in de documentaire die gewijd is aan de gevolgen van Corona en de eenzaamheid, die het virus veroorzaakt bij ouderen; hiervoor hadden ze echt een ouderenbelangenvereniging nodig. Het gaat niet specifiek over Den Dungen, maar wel van wat we er allemaal van hebben meegekregen. Daarvoor heeft onze voorzitter Jan Cooijmans met de regisseur van het programma, Brigitte Nuijten en haar productieteam, veel voorwerk gedaan om zo een representatieve beeldvorming te krijgen van een vereniging als DuBOS met haar ruim 500 leden. 

Om hier een juist beeld bij te krijgen heeft de redacteur een aantal leden van DuBOS geïnterviewd, om op te nemen in het TV-programma. De leden die geïnterviewd zijn, werden hiervoor al persoonlijk benaderd. Omdat het een informatief programma is en het past bij onze doelgroep hebben wij als DuBOS, na veel overleg, hieraan onze medewerking verleend.

Op deze manier kunnen we onze vereniging beter en leuker onder de aandacht brengen, een mooie manier van PR en daarmee tevens DuBOS in de kijker te zetten. 

Dus het wordt geen ‘sensatieprogramma’…….maar iets wat past bij DuBOS.’

 

Aanmelden nieuwsbrief Ons Actueel?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van nieuws dat wij publiceren? Schrijf u in voor de nieuwsbrief Ons Actueel, die tweewekelijks verschijnt. Klik hier om u aan te melden.