30 november 2020

KBO Eindhoven biedt locatie aan

Het aantal bloedprikposten in en rond Eindhoven wordt drastisch teruggebracht, naar verwachting met zo’n 60 procent. Voor het Ouderen Appèl Eindhoven (OAE) aanleiding om raadsvragen te stellen aan het college van B en W of Eindhoven voldoende zorg kan blijven leveren.

Diagnostisch centrum Diagnostiek voor U zegt dat de organisatie genoodzaakt is het serviceniveau te verlagen, omdat zorgverzekeraars al jaren op rij minder vergoeding betalen voor bloedafname en onderzoek.

Diagnostiek voor U heeft reacties gekregen op het nieuws over het sluiten van de prikposten. Een daarvan is van de voorzitter van de Katholieke Bond van Ouderen Eindhoven (KBO), Trudy van ­Helmond. ,,In Strijp moesten mensen na de sluiting van de prikpost in de Pastorie ineens naar de Boschdijk of de Stratumsedijk om bloed te laten prikken. Ik heb gebeld en gevraagd of wij iets konden betekenen. Ons wijkgebouw De Meerpaal was beschikbaar als locatie”, vertelt Van Helmond. ,,Diagnostiek voor U is komen kijken, ze waren enthousiast. De locatie voldoet aan alle eisen. Het is een prettige samenwerking naar ieders tevredenheid.”

Lees hier het hele artikel in Eindhovens Dagblad

 

Ook nieuwsbrief Ons Actueel ontvangen?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van nieuws dat wij publiceren? Schrijf u in voor de nieuwsbrief Ons Actueel, die tweewekelijks verschijnt. Klik hier om u aan te melden.