8 juli 2019

KNVG/NVOG

Onze voorzitter Leo Bisschops is gekozen als voorzitter van de Commissie Zorg, Wonen en Welzijn van de nieuwe koepel KNVG/NVOG, genaamd Koepel Gepensioneerden. Hij volgt Joop Blom op die deze commissie vijftien jaar geleden heeft opgericht en met deskundigheid en betrokkenheid heeft geleid. De werkzaamheden zullen de komende tijd worden overgedragen. In het najaar wordt formeel afscheid genomen van de vertrekkende voorzitter. KBO-Brabant is een van de lidorganisaties van KNVG/NVOG.

Samenwerken wordt belangrijker
Zorg, Wonen en Welzijn zijn onderwerpen die voor gepensioneerden -naast het pensioen- steeds belangrijker worden. De commissie onder leiding van Leo Bisschops zal vooral de verbinding gaan zoeken met andere organisaties om de veranderingen op deze terreinen voor de leden in goede banen te leiden. Leo Bisschops heeft een grote bestuurlijke ervaring zowel op landelijk, provinciaal, regionaal als lokaal niveau en was o.a. werkzaam voor het ministerie van VWS. Iemand die bekend staat om zijn verbindende vermogen.

Joop Blom zette deze thema’s op de kaart
Dat de thema’s zorg, wonen en welzijn binnen de ouderenwereld de afgelopen jaren aan belang hebben gewonnen en op de kaart zijn gezet wordt binnen de koepelorganisatie KNVG/NVOG gezien als de grote verdienste van scheidend voorzitter Joop Blom. Binnen de Commissie bestaat veel waardering voor hem. Hij heeft een grote dossierkennis, kent een onvermoeibare inzet en weet als geen ander wat er op elk departement speelt. Joop Blom is een diplomatiek bestuurder die goed weet hoe hij achter de schermen invloed kan uitoefenen. Hij stelt zijn functie ter beschikking in verband met zijn leeftijd.