10 februari 2020

Mondzorg-advies

Advies op woensdag in februari

In maart en april 2020 is het mogelijk om op woensdagmiddag te bellen met Peter de Goede, tandarts met als speciaal aandachtsgebied ‘ouderen’. Hij maakt zich hard voor betere mondzorg voor ouderen, vooral mensen met dementie. In ledenmagazine Ons van januari staat een artikel hierover. Peter staat op woensdagmiddag mensen te woord die vragen hebben over hun mondverzorging en gebit. U kunt uiteraard ook bellen over uw ouders of naasten.

De helft van de 1,2 miljoen Nederlandse ouderen gaat niet (meer) naar de tandarts. Onder andere door fysieke beperkingen. Bij mensen met dementie spelen nog extra problemen. ‘De mondhygiëne neemt af. Poetsen wordt vergeten of gebeurt minder grondig. Ondertussen neemt de suikerbehoefte toe, en dus het snoepgedrag’, aldus de Goede. Deze groep ouderen slaat het tandartsbezoek liever over. ‘Ze denken dat een behandeling pijn doet, of dat het tandvlees gaat bloeden. Ook begrijpen ze vaak niet wat de bedoeling is.’

Leden, maar ook niet leden – bijvoorbeeld mantelzorgers en thuiszorgmedewerkers – kunnen op de woensdagmiddagen in maart en april bellen met 073-3036444 tussen 13.30 uur en 14.30 uur. Zij krijgen dan rechtstreeks Peter de Goede aan de lijn.

Klik hier voor een bericht hierover op de website van de Nederlandse Vereniging voor Gerodontologie.