27 oktober 2020

Neem ouderen serieus

Dit zegt onze voorzitter Leo Bisschops in een artikel op de website van ZorgSaamWonen. Dat is een landelijk platform voor de maatschappelijke opgaven op het gebied van wonen, zorg en welzijn.

‘De verzorgingshuizen zijn weg. Ouderen wonen langer thuis. Het huis moet daarvoor geschikt zijn en de omgeving ook. Als we nu niet zorgen voor meer geschikte woningen en een goede woonomgeving, ontstaan er knelpunten.’ Hij wil dit met ouderen zelf aanpakken. ‘Vanuit KBO-Brabant worden bijeenkomsten georganiseerd  met ouderen. In het Land van Cuijk bijvoorbeeld wonen veel ouderen in grote, eigen huizen. Medewerkers van woningcorporaties, zorgorganisaties, gemeenten, banken maar vooral ouderen zelf zijn uitgenodigd om te praten over het langer thuis wonen. ‘Hoe woont u nu? Wat zou u willen? En nodig hebben?’ Deze vragen hebben we met elkaar besproken. En het resulteerde in een vervolg. Drie werkgroepen buigen zich nu over financiering, zorg en gemeenschappelijk wonen. Deze aanpak wil KBO-Brabant ook op andere plekken in Brabant uitrollen. Als KBO-Brabant willen we dit faciliteren. We geven ouderen een grote rol in dit proces.’

Lees hier het hele artikel.

 

Ook nieuwsbrief Ons Actueel ontvangen?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van nieuws dat wij publiceren? Schrijf u in voor de nieuwsbrief Ons Actueel, die tweewekelijks verschijnt. Klik hier om u aan te melden.