26 augustus 2021

Nieuw belastingstelsel?

Nieuw belastingstelsel: persoonlijke korting voor iedereen

Ons belastingstelsel is complex. Bijna niemand doorziet de wirwar van regeltjes, kortingen, aftrekposten en toeslagen nog. Daarom pleit KBO-Brabant voor een eenvoudiger stelsel. Zo’n stelsel zou kunnen zijn: een persoonlijke korting voor iedereen.

Veel mensen die in Nederland in armoede leven, krijgen het dankzij de overheid nog moeilijker. Bijvoorbeeld doordat ze toeslagen moeten terugbetalen, terwijl ze dachten dat ze er recht op hadden. De toeslagenaffaire die in het afgelopen jaar de voorpagina’s haalde, ging vooral over de kinderopvangtoeslag, maar ook veel ouderen worstelen met het ingewikkelde belastingstelsel. Sommigen gaan bijvoorbeeld niet samenwonen met een nieuwe partner omdat ze dan allerlei kortingen en toeslagen kwijtraken. Anderen durven hun aangifte niet zelf in te vullen uit angst iets verkeerd te doen en een hoge boete te krijgen. Dat moet anders en dat moet persoonlijker, dachten Corrie van Brenk en Thomas van Kuijk, toen zij beiden nog in Den Haag voor 50PLUS werkten.

Lees verder op onze website  Onsmagazine.nl.

 

Ook nieuwsbrief Ons Actueel ontvangen?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van nieuws dat wij publiceren? Schrijf u in voor de nieuwsbrief Ons Actueel, die tweewekelijks verschijnt. Klik hier om u aan te melden.