17 mei 2022

Onderzoek behandeldoelen 70+-ers

Onderzoek naar behandeldoelen van 70-plussers

De coronapandemie is er al ruim twee jaar. Ook veel ouderen zijn hierdoor geraakt. In de corona-zorg werden vaak belangrijke beslissingen genomen over hun behandeling. Zulke behandelbeslissingen moeten passen bij de doelen en wensen van de patiënt, en zullen verschillen van persoon tot persoon. Dit geldt ook voor beslissingen bij andere ziektes.

Onderzoekers van het academisch ziekenhuis in Leiden (LUMC) en ouderen van de Ouderen Adviesraad willen graag onderzoeken welke doelen en wensen ouderen zélf hebben bij het nemen van beslissingen bij acute en/of ernstige ziektes. Het gaat om een grote landelijke studie: de “Gevolgen van Corona bij Ouderen” (COOP)-studie.

Dit onderzoek bestaat uit een eenmalige vragenlijst. Deelname is mogelijk als u 70 jaar of ouder bent en in Nederland woont. Om mee te kunnen doen hoeft u geen corona of een andere acute, ernstige ziekte gehad te hebben. Meedoen duurt ongeveer 20 tot 30 minuten en uw antwoorden worden anoniem opgeslagen. Doet u mee? Hartelijk dank namens de Ouderen Adviesraad!

Klik hier om mee te doen.