2 september 2021

Online workshops Woonplezier

Bij het ouder worden kunnen de wensen en behoeftes aan de woning en de woonomgeving veranderen. In een samenleving die is ingericht op zo lang mogelijk zelfstandig wonen, is het nodig om tijdig na te denken over de keuzes die dat met zich meebrengt en de mogelijkheden die er zijn om blijvend woonplezier te ervaren. Verhuizen of de woning aanpassen? Kleiner wonen of groener wonen? In de eigen vertrouwde buurt blijven of juist liever dichter bij voorzieningen?

Ga aan de slag met uw eigen (toekomstige) woonwensen en doe mee aan onze gratis online workshops. Met praktische kijk- en doe-opdrachten die u alleen of samen met uw partner kunt doen.

Wat en wanneer?
De reeks online workshops bestaat uit vijf wekelijkse edities per e-mail en gaat in het najaar van start. Na vijf weken stopt de reeks automatisch. De onderwerpen en verschijningsdata zijn als volgt:

  1. Thuisgevoel en woongeluk (verschijnt op woensdag 8 september)
  2. Woonwensen en woonvormen (woensdag 15 september)
  3. De leefomgeving (woensdag 22 september)
  4. Innovaties in woontechnologie (woensdag 29 september)
  5. Nadenken over de toekomst (woensdag 6 oktober)

Iedere editie, met een studiebelasting van circa 1 uur per week, bevat een:

  • een leuke doe-opdracht (bijvoorbeeld uw eigen woongeschiedenis in kaart brengen);
  • interessante feiten en onderzoeksgegevens;
  • verdiepende literatuur en verwijzingen naar film, video of podcast.

De reeks wordt afgesloten met een interactieve online slotbijeenkomst op maandag 11 oktober 2021 vanaf 10.00 uur, waaraan u vrijblijvend kunt deelnemen. Tijdens deze bijeenkomst van anderhalf uur bieden we een afwisseling tussen luisteren en doen. We delen de inhoudelijke presentaties, uitkomsten en faciliteren contact en discussies tussen deelnemers om van elkaar te leren en ervaringen te delen. Meedoen is niet verplicht; u kunt ook de reeks volgen zonder deel te nemen aan de slotbijeenkomst.

Voor wie?
Bent u 50 jaar of ouder en heeft u interesse in het onderwerp woonwensen en woonplezier? Doe mee en schrijf u in. Een vooropleiding of voorkennis is niet nodig.

Meer weten of vragen? Neem contact op met Jacqueline Leijs via e-mail of tel. (071) 524 0960.

Of schrijf u in op de site van Leyden Academy

De workshop wordt georganiseerd door Leyden Academy en Zorgsaamwonen. KBO-Brabant is partner van Zorgsaamwonen.