10 november 2021

Politieke discussie over pensioen

Als het aan het kabinet ligt, gaat het hele Nederlandse pensioenstelsel op de schop. Daarbij wordt 1,7 biljoen euro in één keer verdeeld en wordt er beslist over de inkomenszekerheid van de miljoenen huidige en toekomstige gepensioneerden.
Dat is op zijn minst een politieke discussie waard, zo vindt ook de stichting Sociale Christendemocratie. Zij willen de onderliggende politieke dilemma’s in het pensioenbeleid zichtbaar maken, zodat de belangen en de belangenafweging geduid kunnen worden, politiek, en niet alleen technisch.

De komende maanden organiseren ze daarom seminars en discussies met als doel de pensioendiscussie in het politieke midden op gang te brengen.

Afgelopen zaterdag 6 november vond de aftrap plaats met een seminar. Ook KBO-Brabant was aanwezig.

Bijdragen van gastsprekers 6 november terug te lezen
De bijdragen van de gastsprekers van 6 november zullen de komende dagen online worden gezet op de website www.socialechristendemocratie.nl/pensioenen/

De visie van Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (met hier een video) en die van prof. Eduard Bomhoff zijn hier reeds te vinden (klik op de namen).

Op de hoogte blijven?
Mocht u op de hoogte willen blijven van de activiteiten van de stichting op dit onderwerp, schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief via de website https://www.socialechristendemocratie.nl/ (door scrollen naar beneden).

Eerstvolgende activiteit
De eerst volgende activiteit is een politiek café in Oldenzaal volgende week op 17 november. Meer informatie hierover: https://www.socialechristendemocratie.nl/activiteiten/.