13 juli 2020

Samen beslissen

In samenwerking met KBO-Brabant en het Catharinaziekenhuis in Eindhoven organiseert KBO Kring Eindhoven op woensdag 5 augustus in De Meerpaal een bijeenkomst over SAMEN BESLISSEN met Marleen Herms, geriater in opleiding en Judith Wilmer, klinisch geriater van het Catharinaziekenhuis.

Wat is SAMEN BESLISSEN? Op medisch gebied is er steeds meer mogelijk. Dat maakt dat er steeds meer te kiezen valt. Hoe maakt u samen met uw arts de afweging wat het beste voor u is in uw specifieke situatie? Hoe beslist u samen? Uit onderzoek blijkt dat samen beslissen het beste gaat als zowel de patiënt als de dokter goed voorbereid zijn op samen beslissen. Als patiënt weet u hoe u er voor staat en wat voor u belangrijk is op medisch gebied. Samen met uw dokter kunt u vervolgens een goede afweging maken welke behandeling voor u het beste past.

U kunt het gesprek voeren aan de hand van drie vragen:
1) Wat zijn mijn mogelijkheden?
2) Wat zijn de voor- en nadelen van die mogelijkheden?
3) Wat betekent dat in mijn situatie?

Tijdens de bijeenkomst SAMEN BESLISSEN worden u handvatten geboden voor samen beslissen, zodat u beter voorbereid bent als u voor een belangrijke keuze komt te staan. Hebt u belangstelling? Vul dan het Aanmeldformulier-samen-beslissen in en stuur dat naar: trudyvanhelmond@gmail.com

 

Aanmelden Ons Actueel?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van nieuws dat wij publiceren? Schrijf u in voor de nieuwsbrief Ons Actueel, die tweewekelijks verschijnt. Klik hier om u aan te melden.