3 april 2020

Samen beslissen

Juist in deze tijd is een gesprek met uw arts om samen te beslissen over de meest passende zorg belangrijk. U heeft altijd meerdere mogelijkheden en samen met uw arts beslist u wat het beste bij u past. De arts kan u informeren over de voor- en nadelen van bepaalde behandelingen. KBO-Brabant heeft zich aangesloten bij de campagne ‘3 goede vragen’ van de Patiëntenfederatie en Federatie Medisch Specialisten. U kunt het gesprek voeren aan de hand van drie vragen:
1) Wat zijn mijn mogelijkheden?
2) Wat zijn de voor- en nadelen van die mogelijkheden?
3) Wat betekent dat in mijn situatie?

Wilt u de brochure met de vragen downloaden, klik dan hier.

Veel zorgorganisaties zijn aangesloten bij de campagne 3goedevragen.nl,  zoals het Elkerliek ziekenhuis, Catharina ziekenhuis, huisartsen in Nijmegen en Land van Cuijk en ga zo maar door. Zij vinden het niet raar als u hierover begint.

Heeft u een zwakke gezondheid en wilt u aan de hand van een keuzehulp uw wensen voor zorg en behandeling verkennen, kijk dan op:
https://www.thuisarts.nl/keuzehulp/verken-uw-wensen-voor-zorg-en-behandeling

Wij krijgen ook van ouderen te horen dat ze het behandelpaspoort van huisarts Ester Bertholet hiervoor fijn vinden. Er zijn voor patiënten kosten aan dit boekwerkje verbonden. Kijk op: https://www.behandelpaspoort.nl/