20 juli 2021

Slimme gemeente is voorbereid

Lang leve de vergrijzing: een slimme gemeente is voorbereid.
Lokale belangenbehartiging in aanloop naar gemeenteraadsverkiezingen 2022

Vier Afdelingen van KBO-Brabant in de gemeente Gilze en Rijen zijn alvast begonnen om politieke partijen op scherp te zetten in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Ouderenhuisvesting is één van de meest urgente vraagstukken op dit moment. Die urgentie wordt ingegeven door de demografische ontwikkeling tot, in ieder geval, 2050. Het aantal alleenstaande ouderen groeit enorm.

KBO-Brabant wil dat er echt werk wordt gemaakt van extra geschikte woningen en vraagt alle gemeenten een woonzorgvisie op te stellen. Hierbij vragen wij extra aandacht voor mensen met een smalle beurs en het geschikt maken van de huidige woningvoorraad voor ouderen met een (toekomstige) zorgvraag. Dit kan onder andere door een Langer Thuis-lening aan te bieden. Daarnaast moet er geïnvesteerd worden in sociale wijken met voldoende voorzieningen.

Lees hier het artikel over Gilze en Rijen in Algemeen Dagblad en BN/De Stem.

 

Ook nieuwsbrief Ons Actueel ontvangen?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van nieuws dat wij publiceren? Schrijf u in voor de nieuwsbrief Ons Actueel, die tweewekelijks verschijnt. Klik hier om u aan te melden.