19 november 2020

Toiletvriendelijke gemeenten

De Maag Lever Darm Stichting, de Toiletalliantie (waaronder KBO-Brabant) en HogeNood-app (de grootste database van toiletten in Nederland) hebben de jaarlijkse rangschikking gemaakt van meest toiletvriendelijke gemeenten, waaronder Vught, Waalwijk, Landerd en Heeze-Leende. Gemeenten zijn zeer afhankelijk van horeca in het aanbod van toiletten.

Juist in deze tijd van horecasluiting zien we hoe groot en kwetsbaar het tekort aan toiletten echt is. De organisaties vinden het onverteerbaar dat mensen in een isolement raken vanwege een gebrek aan toiletten. De organisaties roepen gemeenten daarom ook op om te blijven investeren in zelfreinigende, toegankelijke, openbare toiletunits.

Top 10 meest toiletvriendelijke gemeenten: ook twee in Brabant
De meest toiletvriendelijke gemeente van Nederland is Druten. De top 10 meest toiletvriendelijke gemeenten met horeca open ziet er als volgt uit: 1) Druten 2) Losser 3) Rotterdam 4) Achtkarspelen 5) Utrecht 6) Vught 7) Roermond 8) Waalwijk 9) Schiermonnikoog 10) Winterswijk. In de top 10 van de meest toiletvriendelijke gemeenten staan er dus twee uit Brabant. In de verdere rangschikking staan ook Landerd en Heeze-Leende vermeld.

Minst toiletvriendelijke gemeenten
In de lijst met minst toiletvriendelijke gemeenten met horeca open staan helaas ook Brabantse gemeenten zoals Drimmelen, Meierijstad, Baarle-Nassau, Sint-Michielsgestel, Helmond, Roosendaal,  Waalre, Oss en Laarbeek. Waalre en Laarbeek hebben zelfs géén openbare of opengestelde toiletten. Voor deze gemeenten is er werk aan de winkel!

Lees hier het hele Persbericht Wereld Toiletdag 2020

 

Ook nieuwsbrief Ons Actueel ontvangen?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van nieuws dat wij publiceren? Schrijf u in voor de nieuwsbrief Ons Actueel, die tweewekelijks verschijnt. Klik hier om u aan te melden.