23 april 2021

Vaccinatiebereidheid hoog

Om inzicht te krijgen in de vaccinatiebereidheid hebben 570 ouderen in Brabant een digitale vragenlijst ingevuld. Het onderzoek is uitgevoerd in februari/maart 2021 en de respondenten zijn geworven via de nieuwsbrief, het ledenmagazine Ons en de website van KBO-Brabant. De gemiddelde leeftijd is 73 jaar en 54% is man. 95% van de respondenten is ouder dan 62 en de oudste respondent is 98 jaar oud.

De vaccinatiebereidheid onder ouderen is hoog, met 91% die aangeeft zich te willen laten vaccineren. Onder vrouwen (86%) is de vaccinatiebereidheid lager dan onder mannen (96%). Respondenten die zich niet willen laten vaccineren zijn banger voor bijwerkingen en geloven minder vaak dat vaccineren effectief is. Mogelijk dat de twijfelaars, of niet-willende mensen, van mening veranderen wanneer blijkt dat de kwalijke effecten van vaccineren op lange termijn mee vallen.

Klik hier voor de volledige rapportage.

 

Ook nieuwsbrief Ons Actueel ontvangen?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van nieuws dat wij publiceren? Schrijf u in voor de nieuwsbrief Ons Actueel, die tweewekelijks verschijnt. Klik hier om u aan te melden.