20 september 2022

Vitaliteitsdag Kaatsheuvel 28 sep

Op 28 september aanstaande wordt in Sporthal De Werft in Kaatsheuvel een vitaliteitsdag voor senioren georganiseerd door KBO Kaatsheuvel in samenwerking met vrijwilligers van KBO-Brabant, buurtsportcoaches, Van Boxtel Hoorwinkels, Musters Oogzorg, Fysiotherapie Kaatsheuvel, Fysio Loon op Zand, de Rode Loper en de Geheugenwerkplaats.

Het doel van de vitaliteitsdag is om 50-plussers op een laagdrempelige manier inzicht te geven in hun gezondheidssituatie aan de hand van allerlei metingen en gesprekken. Tijdens deze dag worden deelnemers getest op o.a.balans, reactievermogen, bloeddruk, knijpkracht ed. Ook is er aandacht voor zingeving en voeding tijdens deze dag.

Nieuw in de belangstelling staat het geheugen. KBO Kaatsheuvel biedt de Geheugenwerkplaats een podium op deze vitaliteitsdag. Een leefstijlcoach van Fysio Loon op Zand geeft leefstijladviezen, een fysiotherapeut van van Fysiotherapie Kaatsheuvel en buurtsportcoaches geven gerichte beweegadviezen zodat senioren kunnen blijven sporten en bewegen.

Verder maken de deelnemers kennis met het veelzijdige beweegaanbod van KBO Kaatsheuvel. Zo laten de heren van Walking Football hun kunsten zien in een aparte sportzaal. Lia Leemans, bestuurslid van KBO Kaatsheuvel, PR en Sport, zegt hierover: ‘wij organiseren veel beweegactiviteiten: racefietsen, maar ook binnensporten zoals badminton, Yoga en Meer bewegen onder leiding van een docente. Er is voor elk wat wils en graag horen wij op deze dag van deelnemers aan welke beweegactiviteiten zij behoefte hebben. Vitaal ouder worden is immers nog belangrijker nu we allemaal zo lang mogelijk thuis willen wonen!’

Locatie
28 september 2022 in Loon op Zand: Sporthal De Werft, Huygenstraat 73, Kaatsheuvel

Andere vitaliteitsdagen in Brabant
Op de volgende data zijn andere vitaliteitsdagen bij KBO-Afdelingen gepland:

  • 15 november 2022 in Hoeven: Dorpshuis Het Kompas, Bovenstaat 18, Hoeven
  • 30 november 2022 in Luyksgestel: Den Eijckholt, Kapellerweg 3 5575BG, Luyksgestel