12 augustus 2019

Zaterdag 17 augustus

Brabantse Natuurpoorten zijn een uitstekend startpunt om op de fiets de natuur te ontdekken, te ontspannen of lekker actief buiten te zijn. De ANWB, Stichting Brabantse Natuurpoorten en KBO-Brabant dragen hier graag aan bij en organiseren deze zomer vier fiets- en wandeldagen door het Brabantse landschap. Zo is er op zaterdag 17 augustus een fiets- en wandeldag bij Natuurpoort De Malpie in Valkenswaard. Deelname is gratis en iedereen is van harte welkom om mee te doen.

Iedereen die wil fietsen of wandelen kan tussen 10.00 en 14.00 uur de routebeschrijving afhalen bij de stands van ANWB en KBO-Brabant bij Natuurpoort De Malpie, op de grote parkeerplaats nabij de Venbergse Molen. Adres: Molenstraat 211, 5556 TA Valkenswaard. De afstand van de fietsroute is circa 40 km en de wandelroute 12 km. Vrijwilligers van de ANWB en KBO-Brabant staan op locatie klaar om iedereen welkom te heten. Ook zijn vrijwilligers van IVN Valkenswaard aanwezig om informatie te bieden over de natuur van de Malpie. Fiets of wandel je liever niet alleen, sluit dan aan bij een groep. Om 11.00 uur is er de mogelijkheid om met IVN mee te wandelen en mee te fietsen met een ANWB-vrijwilliger. Voor mensen met een fysieke beperking is er de mogelijkheid om een driewieler uit te proberen. Het bedrijf Senzup, leverancier van dit soort fietsen, is aanwezig  met een aantal driewielers die gratis getest kunnen worden.

Wat bieden we?

• Prachtige tochten door de Brabantse natuur
  • Start tussen 10.00 uur en 14.00 uur
  • Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig